YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ek yerleştirme neticeleri ÖSYM'nin internet adresi üzerinden açıklandı.

EĞİTİM 19.09.2022, 18:15
YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilen duyuru doğrultusunda, 2022 YKS neticelerine göre, 2022-23 öğretim dönemi için adaylardan alınan tercihlere göre, yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri sona erdi.

Adaylar, ek yerleştirme neticelerini TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile kurumun resmi internet sitesinden öğrenebilecek. Yerleştirme sonuç belgeleri basılmayacak ve adayların sistemdeki adreslerine ayrıyeten gönderilmeyecek.

YKS ek yerleştirme neticelerine göre bir programa kayıt yapma hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26-30 Eylül tarihlerinde, elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilebilecek. 

Elektronik ortamda kayıt yapan adaylar, üniversitelerince duyurulan tarihe ve ilgili tüm belgelere göre işlem gerçekleştirecek.

YÖK: Yüzde 99 doluluğa ulaşıldı

Bu arada, YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından, YKS ek yerleştirme neticelerine dair sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda kaldırılan baraj puanı uygulamasının ardından yükseköğretim kurumları kontenjanlarının yüzde 99'luk kısmı dolmuştur. Hem ek yerleştirmeler hem de ilk yerleştirmelerde yükseköğretime erişim yönünden önemli bir başarı sağlanmıştır. Ek yerleştirmenin ardından yükseköğretim kurumlarımızdaki boş kontenjan sayısı 96.015'ten, 19.358'e gerilemiştir. Yerleşen adaylarımızın tümünü içtenlikle kutluyor, muvaffakiyetler temenni ediyoruz."

Yorumlar (0)