Yekta Saraç'tan "kadın akademisyen" açıklaması

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, gerek akademisyen gerekse yönetici pozisyonlarında kadın sayısının artacağını belirtti.

EĞİTİM 09.03.2021, 13:23 09.03.2021, 17:50
Yekta Saraç'tan "kadın akademisyen" açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, resmi Twitter hesabından kadın akademisyenler ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Yekta Saraç, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak sözlerine başladı. Ardından kadın akademisyenlerin, Türk yükseköğretim sisteminde geniş bir temsiliyet alanına sahip olduğunu belirtirken, kız öğrenci ve kadın akademisyen oranında Avrupa ülkelerine göre iyi bir konuma sahip olduklarını aktardı.

Kadın akademisyen sayısı daha da artacak

Kadın öğretim üyesi sayısının, birçok Avrupa ülkesinden fazla olduğuna dikkat çeken Saraç, kadın araştırma görevlisi sayısının da erkek araştırma görevlisi sayısından daha fazla olduğunu belirtti. Ayrıca Saraç, önümüzdeki yıllarda Türk yükseköğretim seviyesinde kadın akademisyenlerin sayısının daha fazla olacağına inandığını söyledi.

Saraç daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

"Bugünün araştırma görevlileri öğretim üyeleri olacağı için 4 yıl içinde Türk yükseköğretim sisteminde kadın akademisyenlerin daha fazla olacağı kuvvetle muhtemeldir. Kadın akademisyenlerimizin sayısındaki bu artış oranının yönetici pozisyonlarına da yansımasına dair güçlü umutlara sahibiz. Bu süreci hızlandırmak için önümüzdeki günlerde bazı girişimlerin olacağını ifade etmek isterim."

Yorumlar (0)