Hayali gerçek oldu: Otobüsü karavana çevirdi!

Türkiye’de ilk defa bir kadın, satın aldığı otobüsü karavana çevirdi. İzmirli bir turizmci olan Tuba Atilla, yıllardır hayalini kurduğu şeyi gerçeğe dönüştürdü. Atilla ayrıca, otobüsün çevresini de grafitilerle süsledi

YAŞAM 09.03.2021, 13:25 10.03.2021, 09:31
Hayali gerçek oldu: Otobüsü karavana çevirdi!

Bir otobüs satın aldı, yıllardır hayalini kurduğu karavanı modifiye yoluyla elde etti. İzmir’de yaşayan turizmci Tuğba Atilla, yurtdışından izlenimlerle yaklaşık 10 yıldır düşündüğü şeyi gerçeğe çevirdi. Bir yolcu otobüsü alan Atilla, içerisini tamamen değiştirdi. Yolcu otobüsünü tam anlamıyla bir karavana çeviren Atilla, Türkiye’de bir kadının ilk defa böyle bir projeye imza attığını belirtti. ‘Motorlu Ev’ olarak tabir ettiği karavanıyla Atilla, Türkiye turu yapmayı hedefliyor.

İki buçuk ayda modifiye ettirdi

Atilla, otobüsün iç tasarımını ev konforunda tasarlarken, ayrıca dış cephesinde ise Yunan mitolojisinde bilinen Poseidon grafitisi süslemesi dikkat çekiyor. 35 yaşındaki Tuğba Atilla, işe ilk olarak geçen yıl bir otobüs alarak koyuldu.



Hemen ardından otobüsün içinde bulunan koltukları ve tavan bagajlarını sökerek yalıtım işlemiyle beraber iki buçuk aylık bir zaman diliminde otobüsü modifiye etti. Eşinin desteğiyle ve tamamen kendi çabalarıyla otobüsü yaptığını söyleyen Atilla, yalnızca mobilyacıdan alınacakları aldığını söyledi. Otobüste mutfak, salon, yatak odası, tuvalet ve banyo gibi bir ev ya da otel konsepti tadında bir çalışma yapıldı.

Otobüs, kendi elektrik gücüne sahip

Otobüsün elektrik için dışarıdan bir enerjiye ihtiyaç duymadığını söyleyen Tuğba Atilla, elektrik konusunda elektrik mühendisi olan eşinden destek aldığını belirtti. Atilla ayrıca bu sayede otobüste bulunan fırını, bulaşık - çamaşır makinesini ve ankastreyi rahat bir şekilde kullandığını da sözlerine ekledi. Pandemiden kaynaklı da sürekli karavanda yaşadığını söyleyen Tuğba Atilla, araçla ilgili çok güzel geri dönüşler aldığını ve aklında 2 katılı bir otobüsü de karavana çevirmek olduğunu belirtiyor. Karavanla Türkiye turu yapacak olan Atilla’nın rotası ilk olarak, Çanakkale olacak!

Yorumlar (0)