Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon satışı başlıyor: İşte vergisiz alınabilecek telefon modelleri

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon satışı düzenlemesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bu hafta yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda karara bağlanması bekleniyor. Kampanya’nın detayları ise belli oldu. Kampanya sadece Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak ve vergisiz alınan telefonları en az 2 yıl satmama şartı var. İşte kampanya kapsamındaki telefon modelleri...

EĞİTİM 25.09.2023, 11:52
Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon satışı başlıyor: İşte vergisiz alınabilecek telefon modelleri

Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bu hafta gerçekleştirilecek. Kritik toplantıda üniversiteli öğrencilere yönelik vergisiz telefon satışı ile ilgili düzenlemenin de karara bağlanması bekleniyor.

Erdoğan, bu toplantıyı işaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül ayı başında yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından kamuoyuna yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza meydanlarda vermiş olduğumuz sözleri, ülkemiz ile küresel ekonomik şartları da göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. Üniversiteli öğrencilerimize taahhüt ettiğimiz konuyu da değerlendirdik. Nihai çalışma neticesinde bir sonraki toplantımızda konu ile ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız" şeklinde konuşmuştu.

Türkiye’de üretilen telefonlar vergisiz alınabilecek

Gençlerin merakla beklediği vergisiz telefon düzenlemesi için sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nın hemen ardından düzenlemenin detaylarını kamuoyuyla paylaşacak. 7 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren kampanya sadece Türkiye'de üretilen cep telefonlarını kapsayacak ve bu telefonlar içerisinde bir üst sınır belirlenecek. Ayrıca telefonu alınacak kişinin hattı ile telefonun uyumlu olması gerekecek. Bu durum, telefonu en az 2 yıl öğrenciden başka kimsenin kullanamayacağı anlamına geliyor. Gençlere aylık 10 GB internet de ücretsiz olarak verilecek.

Vergisiz telefon vaadini Erdoğan bizzat vermişti

14 Mayıs seçimleri öncesinde AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine ilişkin vergisiz telefon ile bilgisayar satışı vaadinde bulunmuş ve "Yükseköğrenim gören gençlerimize bir defaya mahsus olarak cep telefonu ile bilgisayar edinimi konusunda vergi muafiyeti sağlayacak ve aylık 10 GB ücretsiz internet desteği vereceğiz" demişti.

Kampanya kapsamına giren vergisiz telefonlar

Geçtiğimiz günlerde düzenlemeye ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Vergisiz telefon bütün marka ve modelleri kapsamayacak. Sadece Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak. Bu telefonlar için de bir üst sınır olacak. Türkiye'de üretenler telefonlar içinde Samsung, Huawei ve General Mobile var, Apple yok. Verginin alınmaması durumunda telefon fiyatları yarı yarıya düşecek." demişti.

İşte Türkiye'de üretimi ya da montajı gerçekleştirilen marka ile modellerden bazıları:

• Xiaomi: Redmi 9T, Redmi 9C, Redmi 10 2022, Redmi Note 10S

• OPPO: Reno 5 Lite, A15

• Vivo: Y53s, Y21s, Y11s

• Samsung: Galaxy A52, Galaxy A30, Galaxy A21s, Galaxy A01

• TCL: 20 E, 20 SE, L7,

• Reeder: S19 Max Pro S

• Realme: C21Y, C21, C25 Omix: X500, X300,

• Tecno Mobile: Camon 16,

• General Mobile: C40, Phoenix 5G, 21, Poco, 24 Pro

Casper: VIA M30 Plus, VIA X30 Plus

• OMIX: X5

Yorumlar (0)