Türk Eğitim-Sen: Bütün eğitimciler öncelikli aşılama programına alınsın

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlerin mevcut aşılama programında 2. grubun 7. aşamasında olmaması gerektiğini söyleyerek, yüz yüze eğitime hızlıca geçilebilmesi için tüm eğitimcilerin öncelikli aşı gruplarının arasına dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

EĞİTİM 18.01.2021, 15:48 19.01.2021, 10:48
Türk Eğitim-Sen: Bütün eğitimciler öncelikli aşılama programına alınsın

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ikinci dönemde yüz yüze eğitime başlanabilmesi için, bütün eğitim çalışanlarının ayrım yapılmadan öncelikli aşıma kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.

Geylan yaptığı yazılı açıklamada sendika olarak pek çok kez öğretmenlerin aşılanmasına dair çağrı yapıldığı ve hükümetten konuya ilişkin öğretmenlere öncelik tanınmasını istediklerini kaydetti.

Eğitimcilerin aşılamada öncelik sırası değişmeli

Yüz yüze eğitime geçilebilmesi amacıyla eğitim çalışanlarının öncelikli olarak aşılanma kapsamına alınmasının önemine vurgu yapan Geylan, yaklaşık olarak 18 milyon öğrenciyle doğrudan muhatap halinde olan eğitimcilerin aşılanmasının toplumun sağlığını doğrudan doğruya etkileyecek bir tedbirin alınması anlamını taşıdığını söyledi.

Geylan ayrıca, öğretmenlerin ikinci aşamada yedinci sırada aşılanacağını da paylaştı.

Bütün eğitimdeki çalışanların öncelikli aşılama takvimine alınması gerektiğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan şunları söyledi:

“İkinci dönemde yüz yüze eğitime başlayabilmek için, ayrım olmadan bütün eğitim çalışanlarının öncelikli aşılama programına alınması gerekli. Antikor oluşumunun ikinci dozun ardından gerçekleşeceği düşünüldüğünde 15 Şubat’ta okulları açabilmek ve aşılama takviminin de buna göre tekrar düzenlenmesi büyük bir önem arz etmektedir. MEB ve eğitime dair bütün paydaşları bu konunun üzerinde hassasiyetle durmaya davet ediyorum.”

Yorumlar (0)