Bahçeli: Serok Ahmet, senin haddine mi?

MHP lideri Devlet Bahçeli; Selçuk Özdağ Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu'na eş zamanlı yapılan saldırılandan MHP'yi sorumlu tutan Ahmet Davutoğlu'na, "MHP ile didişmek Serok Ahmet'in haddi değil, havsalası da almaz" dedi. Bahçeli, Karar gazetesi yazarlarına yönelik sert ifadeler kullanırken, Ahmet Davutoğlu'nun parlatılma çalışmalarının Joe Biden'ın seçilmesinden sonra hızlandırıldığını söyledi.

SİYASET 18.01.2021, 15:58 19.01.2021, 16:22
Bahçeli: Serok Ahmet, senin haddine mi?

Son zamanlarda tahrip düzeyi yüksek ve son derece garip gelişmelerin ardı ardına vuku bulduğunu belirten MHP lideri Devlet Bahçeli, turfanda ve tutsak zihniyetlerin bozgun sırasında fetih rüyası gördüklerini, Emperyalizme turnike olanların akbabalar gibi kanat çırpmaya başladıklarını, havaların soğuması gibi bunların vicdanlarının buz tutmaya başladığını söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın sopalı saldırıya uğraması sonrası hem Özdağ hem de Davutoğlu tarafından hedefe konulan partisinin üzerinde oyun kurulmaya çalışıldığını kaydeden MHP lideri Bahçeli, hasret duydukları karanlığın ülkeye hâkim olması arzusuyla çırpındıklarını lakin çırpındıkça batıklarını ifade etti.

Ahmet Davutoğlu'nun ve çevresinin kıytırık bir yer edinmek amacıyla muhalefet ettiğini, mıymıntı bir çıkara kavuşmak için yalan söylediklerini ve MHP’yi suçlu göstermek için diktikleri nifak fidesinin uzamasını beklediklerini dile getiren MHP lideri, bunu dün de başaramadıklarını, yarın da başaramayacaklarını vurguladı.

Aynı anda cereyan eden üç olayın (GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırı, Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na saldırı ve KRT TV programcısı Afşin Hatipoğlu'na saldırı) birbiriyle bağlantılı olduğunun görüldüğünü söyleyen Devlet Bahçeli, bu üç olayın Milliyetçi ve Ülkücü Hareket'in üzerine atılmasının düşündürücü ve düşkünlüğün teyidi olduğunu bildirdi.

20 Ocak 2021’de Amerika Birleşik Devletleri başkanlık değişimi ile Ahmet Davutoğlu'nu (Devlet Bahçeli açıklamasının tamamında Ahmet Davutoğlu için Serok Ahmet ifadesini kullanıyor) sivriltme çabalarının aynı zamana denk gelmesinin tesadüf olmadığını, Karar gazetesinde köşe tutan sahte gazetecilerin kışkırtmalarının ve saldırıların birbiri ardına gelmesinin kuşkulu olduğunu belirten Devlet Bahçeli, nerede bir gazeteci kılıklı marjinal örgüt sevdalısı bulunuyorsa, nerede bölücü ve terör meraklısı bir soytarı varsa hepsinin bir araya gelerek MHP’ye çamur attığı ancak MHP'nin tek başına alayına yeteceğini, topunun tezgahını da inançla bozabileceğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin sokağı, hasmı, haini, tuzak ve tertipleri çok iyi bilip tanıdığının altını çizen MHP lideri, fakat Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in hiçbir surette tarafı olmadığı saldırılarla ilişkilendirme ve yargılama cüretinde bulunmanın terörizmin lügatinden beslenenlerin harcı olduğunu. aynı zamanda bühtan ve komplo olduğunu vurguladı.

"Sırtımızdan kurban kestirmeyiz." diyen Bahçeli, MHP'nin siyaset ve fikir varlığını sorgulamaya çalışan iradesiz, icazetli, ilkesiz, karambolden güç devşirmek için uğraşan zehirli emellere göz yummayacaklarını ifade ederek, "Kim neye maruz kaldıysa kalkıp önce etrafına baksın." tavsiyesinde bulundu.

"Serok Ahmet ne zaman gündeme gelse Türkiye’de bir sıkıntı çıkmıştır." ifadesini kullanan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ahmet Davutoğlu'nun bereketsizliğin faturasını evvela kendisine kesmesi gerektiğini, MHP’yle didişmenin Ahmet Davutoğlu'nun haddi olmadığını ve havsalasının almayacağını, hangi şaibeli odaklara da el açtığının gayet açık ortada olduğunu dile getirdi.

ABD Başkanlık Seçimi ile Gelecek Partisi'nin, aynı zamanda Kara gazetesinin tetikçi yazarlarının iftira kampanyalarını hızlandırdığını ve bunun tesadüf değil, bir alçak planın mahsulü olduğunu bir kez daha yineleyen Bahçeli, "Serok Ahmet boş yere uğraşmasın." dedi ve pis oyunlarının, birilerinin gözüne girme ve birbirlerine güzel görünme sinsiliklerinin maya tutmayacağını ifade etti.

Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Taha Akyol'un isimlerini vererek "Karar gazetesinin kiralık köşe yazarları" tanımını kullanan Bahçeli, MHP’yi hafife almamaları ve MHP’ye kara çalmamaları tavsiyesinde bulunarak, kazdıkları kuyuya kendilerinin düştüğünü, yakayı kızarmayan yüzleriyle ele verdiklerini söyledi.

Bilhassa Taha Akyol'un MHP’yi çok iyi bildiğini belirterek "mezkur sipariş üzerine yazı kaleme alan yazarlara ve Serok Ahmet’e bizi acilen anlatsın" tavsiyesinde bulunan MHP lideri, Milliyetçi Hareket'in sokakta işinin olmadığını, karışıklık ve kavgada hayır beklemesinin mümkün olmadığını, demokratik adaba ve insan onuruna uygun olan tüm makul eleştirilere hoşgörü göstereceğini bildirdi.

Ülkücülerin Hak yolundan dönmeyeceğini, Türk milletinin çizgisinden sapmayacağını, hakkını kimseye yedirmeyeceğini, haksızlığa asla gelemeyeceğini ve bu yüzden "Ya devlet başa ya kuzgun leşe" dediklerini hatırlatan Bahçeli, "Kimse sabrımızı yanlış yormasın, kutlu davamızın emanetlerini çiğnemeye kalkışmasın" ifadesini kullandı.

"Serok Ahmet umutlarını dış güçlere bağlamasın" diyerek Ahmet Davutoğlu'na seslenen Bahçeli, Kobani’ye selam yolladığı senelerin geride kaldığını, başkasının metruk kayığına binenlerin istikametinin sahil değil bataklık dibi olduğunu, Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in herkesin yaşam, inanç, ifade ve düşünce hakkına saygı duyduğunu, ancak eleştirilere saygı duymaları için meşru, hukuki ve ahlaki olmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

Serok Ahmet kimdir? Serok ne demek? Serok Ahmet nedir?

Milliyetçi Hareket Partili lideri Devlet Bahçeli'nin sıkça kullandığı "Serok Ahmet" tanımını, Gelecek Partisi (GP) Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu için kullanıyor.

Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde AK Parti Diyarbakır İl Kongresi'ne katıldığında kongre salonunda Kürtçe afiş açılmış ve afişte Ahmet Davutoğlu'na "Kardeşliğin sesi, Başbakan Davutoğlu" anlamına gelen “Denge bıratı, Serokwezir Davutoğlu” şeklinde hitap edilmişti.

"Serokwezir Davutoğlu" yani "Başbakan Davutoğlu" tanımından esinlenen MHP lideri Devlet Bahçeli, Ahmet Davutoğlu'na "Başkan Ahmet" anlamına gelen "Serok Ahmet" olarak hitap etmeye başlamıştı.

Yorumlar (0)