Soylu duyurdu: Eğitime 15 gün ara verildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'ın Başkale ilçesinin kırsal mahallelerinde depremde hasar gören okullara ilişkin, "Eğitimdeki birliği sağlayabilmek maksadıyla geçici olarak 15 günlük ara verildi." açıklamasında bulundu.

EĞİTİM 24.02.2020, 14:24
Soylu duyurdu: Eğitime 15 gün ara verildi!

Van, İran'ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran sınırında deprem sebebiyle hasar gören İran mahallelerde incelemeler yaptı. 

Gelenler Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Soylu, devletin bütün yetkilileri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının bölgede olduğunu ifade etti. 

"Hepsi tespit edilecek"

Soylu, bütün mahallelerde hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "Bir taraftan jandarmamız, askerlerimiz, AFAD'ımız çadırları kuruyor, bir taraftan da sobalar dağıtılıyor. Bütün bunlarla birlikte hayvanlar önemli burada. Hayvancılığın yapıldığı köyler. Onların her biri için bir çadır almak bizim için başlı başına önemli bir iş. Onların hepsi tespit edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Ne kadar telef olan hayvan varsa hepsi giderilecek. Bugün Tarım ve Orman Bakanımız da gelecek. O da gerekli tespitler, alınacak tedbirler ve değerlendirmelerle ilgili burada bulunacak." dedi. 

"250 konut yıkıldı"

İlk belirlemelere göre 250 konut ve 300 ahırın yıkıldığını, 700'ün üzerinde ağır hasarlı yapının mevcut olduğunu aktaran Soylu, 2 bine yakın hayvanın da telef olduğunu bildirdi. 

"15 gün okullar tatil oldu"

Soylu, eksikliklerin tamamlanması hususunda devletin gereğini yerine getireceğini belirterek, "Köy köy geziyor, vatandaşlarımızı dinliyoruz. Eksik varsa gidermeye çalışıyoruz. Bu bölgede 15 gün okullar tatil oldu. Milli Eğitim Bakanı'mızla da konuştuk. Çünkü buradan Van'a, Başkale'ye giden vatandaşlarımız doğal olarak çocuklarını da götürdü. Onun için eğitimdeki birliği sağlayabilmek maksadıyla geçici olarak 15 günlük ara verildi. Ondan sonra genel değerlendirme yapılacaktır." açıklamasını yaptı.
 

Yorumlar (0)