‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’ uygulama kılavuzu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’ uygulama kılavuzunu yayımladı. Sınav, 19 Kasım 2022 Cumartesi günü yapılacak. 

EĞİTİM 19.10.2022, 17:28 20.10.2022, 16:54
‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’ uygulama kılavuzu yayımlandı

Adaylar sınava, görev yaptıkları şehirde bulunan sınav merkezlerinde girecek. Kendilerinin ya da birinci derece yakınlarından birinin hastalığı sebebiyle şehir dışında bulunanların bu durumu sağlık raporlarıyla belgelemesi gerekecek. Bu adayların 21 Ekim Cuma gününe kadar müracaatta bulunmaları halinde, sınava girecekleri şehir değiştirilebilecek. 

Giriş belgesi, 14 Kasım’da paylaşılacak

‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na girmeye hak kazanan isimler, 1 Kasım Salı günü http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Adayın sınava giriş yeri, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgilerin yer aldığı fotoğraflı giriş belgesi, 14 Kasım Pazartesi günü http://www.meb.gov.tr internet adresinden paylaşılacak. Adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgesinde belirtilen sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınavlarını olacak. 

Sınav sonuçları 12 Aralık’ta açıklanacak

Doğal afet, karantina, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda, Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün uygun görüşü ile adayın sınava giriş yerinde değişiklik yapılabilecek. 19 Kasım Cumartesi günü tek oturum şeklinde yapılacak olan sınav, saat 10.00’da başlayacak. Sınav süresi ise 150 dakika olarak açıklandı. Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022 Pazartesi günü duyurulacak.

Yorumlar (0)