Öğretmen atamaları için yeni mülakat sisteminin detayları netleşiyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen mülakatlarını hangi usul ve esaslara göre yapacağı netleşmeye başladı. Mülakat sürecinin kamera ile kayıt altına alınacağı bu yeni sistemde, öğretmen adayları jüri üyelerini, jüri üyeleri de adayları mülakat günü öğrenecek.

EĞİTİM 03.10.2023, 13:36 04.10.2023, 10:39
Öğretmen atamaları için yeni mülakat sisteminin detayları netleşiyor

Öğretmen atamasına ilişkin yeni mülakat sisteminin detayları netleşiyor. Öğretmen adaylarının, hangi jüri üyeleriyle mülakat gerçekleştireceğine dair bilgi bundan sonra son anda paylaşılacak.

Öğretmen adayları jüri üyelerinin, jüri üyeleri de öğretmen adaylarının kim olduğunu mülakat günü öğrenebilecek.

Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni mülakat sisteminin detaylarını anlattı.

Tekin, "Aday kimin karşısında mülakata gireceğini bilmiyor. Jüri üyeleri de kimin mülakata gireceğini bilmiyor. Aday mülakattaki cevaplarını sınavın bitmesine son 5 dakika kala kağıda yazıp 'Şunları söyledim' şeklinde belirtip altına imza atıyor." dedi.

Kamera kaydı alınacak

Bakan Tekin'in paylaştığı bilgiye göre mülakat aynı zamanda kamera kaydına da alınacak. Sınav evrakındaki cevaplar, mülakat puanına veya jürinin değerlendirmesine yönelik itiraz edilmesi durumunda açılacak. Üst kurul, öğretmenlerden gelen bu itirazları kayıtları inceledikten sonra görüşecek. Aynı zamanda itirazlar karşısında jüri üyeleri de bu kayıtlara dayanarak kendi savunmasını yapabilecek.

Yorumlar (0)