Liseye geçiş için tercih başvuruları başladı

Liselere Geçiş Sistemi dahilinde 16 Temmuz'a dek sürecek olan tercih başvuruları bugün itibarıyla gerçekleştirilebilecek. Adaylar tarafından en çok 10 adet okul listeye yazılabilecek.

EĞİTİM 05.07.2021, 08:09 05.07.2021, 09:00
Liseye geçiş için tercih başvuruları başladı

Liselere Geçiş Sistemi maratonunda yeni bir kademe kaydedildi.

1 milyonun üzerinde öğrenci eğitim hayatını sürdüreceği liseyi tercih edecek.

En çok 10 okul seçilebilecek

30 Haziran tarihinde açıklanmış olan sınav sonuçlarına göre tercihler gerçekleştirilecek. Tercihleri, MEB'in "e-okul" portalı üzerinden veyahut herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapmak mümkün olacak. En fazla 10 okul adaylar tarafından seçilebilecek.

Konuya dair açıklamalar yapan Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu, "Çocuğumuz 4 adet 'ya şansımı deneyeyim' diye yazıp, 6'sını da tutabilecek olan okullardan kendi yüzdelik dilimine yakın olan yerlerden yazabilir. Buruda öğrencimiz tamamını yüksek yerde yaparsa şayet sistem onu direkt olarak mahalli yerleştirmeye atar." şeklinde konuştu.

Yerleştirmeler puan üstünlüğüne göre yapılacak

Sosyal bilimler liseleri, fen bilimleri ile mesleki ve teknik Anadalou liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezi sınavdaki puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacak.

Proje uygulayan eğitim kurumları ve özel program ile proje okuları da aynı kapsamda olacak. Yerel yerleştirmede ise; okulların kontenjanı ve türü esas alınacak.

Öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı gibi kriterlere göre yerleşeceğini ifade eden Beledioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kimi detaylar var... Örneğin mahalli yerleştirmelerde 3 tane kendi mahallesinden yazdı öğrencimiz. Arkasından ise komşu alandan yazabiliyor. Ancak hepsini komşu alandan yazamıyor."

Tercih için son gün 16 Temmuz

Tercih süresi 16 Temmuz'da bitecek. Yerleştirme sonuçlarıysa 26 Temmuz tarihinde duyurulacak.

Yorumlar (0)