Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Toplantının gündem maddeleri ise, bayram tatilinin süresi, turizme dair gelişmeler ve koronavirüsle ilgili son durum değerlendirmeleri olacak.

GÜNDEM 05.07.2021, 08:23 05.07.2021, 09:00
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

Normalleşme dönemindeki ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor.
Yapılacak olan kabine toplantısında bayram tatili süresi başta olmak üzere koronavirüsle mücadelede aşı programı ve ülke gündemindeki konuların masada olması bekleniyor.

Salgının ilerleyeşine ilişkin görüşmeler yapılacak

Bakan Fahrettin Koca'nın da toplantıda bir sunum yapması beklenirken, 3. dozda aşılama ve ülke genelinde aşı programında gelinen noktanın değerlendireleceği, yerli aşı çalışmaları ve aşı programlarının korona vaka sayılarına etkisinin görüşüleceği tahmin ediliyor.

Turizme ilişkin tedbirler masada

Bayram tatilinin de kaç gün olacağının belirlenmesinin beklendiği toplantıda, turizm sezonuna dair beklentiler ile bu kapsamda alınan tedbirlerin masada olması bekleniyor.

Dış politika ve güvenlik konuları görüşülecek

Dış politikadan güvenliğe dair konuların gündem maddelerinden olacağı toplantıda, MSB Bakanı Akar'ın yurt içerisinde ve sınır ötesinde terör örgütlerine dair yürütülmüş olan operasyonlara ilişkin bilgilendirmesi yapması bekleniyor.

Ayrıca toplantıda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapılacak olan ziyaretten önce küresel ve bölgesel gelişmelerin de ele alınacağı söyleniyor.

Kurban bayramı tatil olacak mı?

Bununla beraber Kurban Bayramı tatili 20 Temmuz Salı gününden 23 Temmuz Cuma gününe dek toplamda 4 iş gününü içerisine alıyor.
Arife günü ile beraber 5 gün olabilecek bayramın hafta sonları da eklendiğinde ve bayram öncesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de dahil edilirse 11 güne çıkması planlanıyor. 

Turizmciler, 9 günlük bayram tatilinin 11 güne çıkarılmasını talep ediyor.

Kurban Bayramı takvimi şöyle:

15 Temmuz Perşembe-Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16 Temmuz Cuma

17 Temmuz Cumartesi

18 Temmuz Pazar

19 Temmuz Pazartesi-Arife

20 Temmuz Salı - Kurban Bayramı'nın 1. günü

21 Temmuz Çarşamba - Kurban Bayramı'nın 2. günü

22 Temmuz Perşembe - Kurban Bayramı'nın 3. günü

23 Temmuz Cuma- Kurban Bayramı'nın 4. günü

24 Temmuz Cumartesi

25 Temmuz Pazar

Yorumlar (0)