Liselere yerleştirmede birinci nakil dönemi için uyarı!

Liselere yerleştirme için adaylara son gün uyarısı: "Liselere yerleştirmede birinci nakil dönemi için son gün"

EĞİTİM 02.08.2019, 10:51
Liselere yerleştirmede birinci nakil dönemi için uyarı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS (Liselere Geçiş Sistemi) dahilinde yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi için tercihler son olarak bugün saat 17.00'ye kadar alınacak.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için 2 dönemde yapılacak nakil yerleştirme sürecinin ilki bugün (2 Ağustos 2019 Cuma) sona eriyor.

Öğrencilerin tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından "https://e­-okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden gerçekleştirilecek. Tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Öğrencinin iki hakkı birden bulunmuyor. Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak.

Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları ise 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü duyurulacak.

LGS'de ikinci nakil tercih dönemi

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları da 5-8 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos 2019 Cumartesi günü ilan edilmesiyle merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanmış olacak.

Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler

Diğer taraftan hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları kabul edilecek ve 6 Eylül 2019 Cuma günü yerleştirme süreci tümüyle sona ermiş olacak.

Yorumlar (0)