LGS için 1000 soruluk paket yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından LGS'ye katılacak öğrencilere 1000 soruluk ikinci destek paketi yayımlandı.

EĞİTİM 04.05.2020, 13:06 22.05.2020, 14:22
LGS için 1000 soruluk paket yayımlandı

MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) tarafından LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında merkezi sınava katılacak öğrencilerin hazırlık sürecine destek olmak için 1000 sorudan oluşan "mayıs ayı soru destek paketi" yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava girecek öğrenciler için her ay yayımlanan örnek soru kitapçığı, yeni tip koronavirüs (Covid/19) salgını sebebiyle okulların kapalı olduğu dönemde ayda iki kez sunulmaya başladı.

http://odsgm.meb.gov.tr

Bu süreçte ayrıca 8. sınıf öğrencileri için birinci dönem müfredat ve kazanımlarına yönelik LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Çalışma Soruları destek paketi de hayata geçti. 516 sorudan oluşan ilk destek paketi 16 Nisan'da yayımlanmıştı. 1000 soruluk mayıs ayı çalışma soruları destek paketine Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden (http://odsgm.meb.gov.tr) ulaşılabiliyor.

Link: http://odsgm.meb.gov.tr/www/sinavla-ogrenci-alacak-ortaogretim-kurumlarina-iliskin-merkez-sinava-yonelik-mayis-ayi-calisma-sorulari-yayimlandi/icerik/540

Geçen ay yayımlanan destek paketiyle birlikte 1516 sorudan oluşan destek paketi öğrencilerin hizmetine sunulmuş oldu.

"Öğrencilere destek vermek için büyük çaba sarf ediyoruz"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS destek paketleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, bu süreçte her sınıf ve kademeden tüm öğrencilere destek olmak için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

"Sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin içinde bulunulan süreçten etkilenmeden hedeflerine ilerlemeleri için ihtiyaç duydukları destekleri adım adım onlarla buluşturuyoruz." ifadelerini kullanan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bugüne kadar 1516 sorudan oluşan destek paketini öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımına sunmuş olduk. Bu destek paketleri için Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü Soru Oluşturma Dairesi çalışanları, 81 ilde bulunan ölçme değerlendirme merkezlerimizde görevli arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz büyük emek veriyorlar. Özelikle bu pakette Adana, Amasya, Aydın, Denizli, Erzurum, Edirne, Kastamonu, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla ve Rize Ölçme Değerlendirme Merkezlerindeki arkadaşlarımız önemli katkı sağladılar."

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, süreci başarılı bir şekilde koordine eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e, sürece büyük emek veren Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve çalışma arkadaşlarına, katkı sağlayan ölçme değerlendirme merkezlerine öğrenciler adına teşekkür etti.

Yorumlar (0)