LGS cevap anahtarları ve soru kitapçıkları yayımlandı

Türkiye genelinde 1 milyon 236 bin öğrencinin katılım sağladığı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sona erdi. Sınavın son ermesiyle beraber arama motorlarında en çok sorgulanan konu soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının ne zaman yayınlanacağını oldu. Merak edilen konu ile ilgili MEB’den açıklama geldi.

EĞİTİM 05.06.2022, 09:51 05.06.2022, 16:37 Hakan Öksüz
LGS cevap anahtarları ve soru kitapçıkları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf eğitimini tamamlayan 1 milyon 236 bin 313 öğrenciye yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki merkezi sınavın iki oturumu da gerçekleştirildi.

LGS kapsamında düzenlenen merkezi sınavın cevap anahtarları ve soru kitapçıkları "meb.gov.tr" adresinden duyuruldu.

İşte LGS soru ve cevapları

İki sınav oturumu arasında öğrenciler ihtiyaçlarını giderdi

İki sınav oturumu arasında oluşan 45 dakikalık boşlukta öğrenciler, okulun bahçesine çıkarak hava aldı, ihtiyaçlarını giderdi.

Ham puan belirlenecek, hesaplama sonrasında sağlanacak

Sayısal ve sözel kategorilerde her bir alt test için yanlış ve doğru cevap sayıları belirlenecek. Öğrencilerin, her bir alt testine ait olacak ham puanı, alakalı teste ait doğru cevap miktarından yanlış cevap sayısının üçte biri eksiltilerek hesaplanacak.

Birinci ve ikinci oturumlar ne kadar sürecek?

Öğrenciler, saat 9.30'da başlayan ilk oturumda inkılap tarihi ve Atatürkçülük, Türkçe, yabancı dil ile din kültürü derslerinden toplamda 50 soruya cevap verecek. Sınavın süresi 75 dakika olacak.

İkinci oturum 11.30'da başlayacak

Sınavın ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. Bu oturumda öğrenciler, fen bilimleri ve matematikten toplam 40 soruya yanıt verecek. İkinci sınavın süresi ise 80 dakika olacak. Sınavda yapılan her 3 yanlış, 1 doğru cevabı götürecek. 

Sınava girmeyen öğrencilere ne olacak?

Öğrencilerin, iki oturum arasında bahçeye çıkması serbest olacak. Merkezi bir sınavla liselere yerleşmek isteyen 1 milyon 236 bin öğrencinin, bu oturumlara katıldığı belirlendi. Sınava girmek istemeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile liselere alınacağı kaydedildi. 

Sınav sonuçlarının 30 Haziran'da açıklanacağı bildirildi.

Yorumlar (0)