Bakan Özer'den LGS ile ilgili 2 önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanı Mehmet Özer, LGS'ye az bir gün kala sınava girecek öğrenciler ve görevli öğretmenlerin merakla beklediği “maske kullanılacak mı?” sorusunu açıklığa kavuştururken, toplu taşımanın da ücretsiz olacağını duyurdu.

EĞİTİM 03.06.2022, 16:14 05.06.2022, 10:32
Bakan Özer'den LGS ile ilgili 2 önemli açıklama

LGS’ye kısa bir süre kala heyecan dolu bekleyiş devam ediyor. Bu süreçte öğrencilerin en çok merak ettiği konu “maske kullanımı” oldu. Covid-19 tedbirlerinin rahatlaması sonrasında birçok alanda maske serbest bırakılmıştı. Liseye geçiş sistemi sınavına girecek öğrenciler için Bakan Özer, konu ile ilgili sevindirici haberi verirken, sınav günü ulaşımın rahat olabilmesi için toplu taşımanın da ücretsiz olacağını duyurdu. İşte detaylar…

LGS sınavında toplu taşıma ücretsiz olacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 5 Haziran Pazar günü 17 bin 915 okulda gerçekleştirilecek. Liselere geçiş sistemi sınavının gerçekleştirileceği gün, görevli öğretmenlerin ve öğrencilerin toplu taşımadan ücretsiz yararlanacağı açıklandı.

Görevli ve sınava giriş belgelerini gösteren öğretmen ve öğrenciler sınavdan 2 saat önce ve 2 saat sonra ulaşım ücretsiz olarak sağlayacak.

Yardımcı kaynaklarla öğrencilere destek verilecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çankırı Valiliği'ni ziyareti esnasında LGS ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, "Bildiğiniz üzere pazar günü liselere yerleştirme LGS sınavını gerçekleştireceğiz. Bu dönemde öğrencilerimizin LGS'ye hazır olabilmesi adına çok fazla destekte bulunduk. Bu yardımlar sadece öğretici sorularla olmadı veya yardımcı kaynaklarla. Öğrencilerimize geniş kapsamlı desteklerde bulunmaya çalıştık. Cumhurbaşkanı'mızın söylediği gibi 2021-2022 eğitim öğretim senesi yardımcı kaynaklarla alakalı olarak yeni bir açılım gerçekleştireceğiz. Eğitim ve öğretim senesi başladığı zaman öğrenciler sıralarında sadece ders kitabı görmeyecek. Bunların yanına birde yardımcı kaynakları ekleyeceğiz. Bu şekilde eğitim gündemi içerisinde senelerdir tartışılan yardımcı kaynak sorununu tamamıyla ortadan kaldırmış olacağız" şeklinde ifade etti.

LGS sınavında maske kullanılacak mı?

Özer, "Biz sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde öğrencilerimizin problemlerini teker teker çözmeye uğraşıyoruz. Bu imkânlar doğrultusunda pazar günü sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Covid-19 pandemisi sonrasında öğrencilerimiz maskesiz bir şekilde sınava girebilecekler. İnşallah maske olmadan rahatlıkla sınavı geçirirler” dedi.

Yorumlar (0)