Çinli firmanın geliştirdiği arazi aracı, özellikleriyle büyüledi

Çin’in önde gelen teknoloji firmalarından Connery Xu, tekerlekleri ve süspansiyonları birbirinden bağımsız hareket özel bir arazi aracı geliştirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.06.2022, 16:32
Çinli firmanın geliştirdiği arazi aracı, özellikleriyle büyüledi

‘Huntress’ adı verilen elektrikli arazi aracı, hem tekerlek hem de süspansiyon özellikleri ile dikkat çekiyor. Her bir tekerleği ve süspansiyonları birbirinden bağımsız hareket eden ‘Huntress’, geleceğin arazi aracı olarak tanımlanıyor. 

Seri üretimin ne zaman başlayacağı belirsiz

En zor arazi koşulları göz önünde bulundurularak tasarlanan elektrikli araç, gövdenin yarısından itibaren farklı koşullara uygun olarak bükülebiliyor. Hala kağıt üzerinde konsept bir proje olarak çalışmaların devam ettiği arazi aracının ne zaman seri üretime geçeceği belirsizliğini koruyor. 

Gövde kısmı farklı şekillere bükülebiliyor

Huntress’ın birbirinden bağımsız tekerlek ve süspansiyon sistemi, en zor ve engebeli araziler göz önünde bulundurularak geliştirildi. Gövde kısmından itibaren farklı şekillere bükülme özelliği de bulunan araç, şimdiden ilgi odağı oldu. Huntress’ın ön kısmında, yatay biçimde dönebilen bir far seti de yer alıyor. Aracın ışıkları döndükçe, bir diğer far grubu daha alt kısımdan ortaya çıkıyor. Sürücülere karanlık ve sisli havalarda kolaylık sağlayan bu sistem, teknoloji sektöründe dikkat çeken bir yenilik olarak ön plana çıkıyor. 

Elektrikli motordan üretildi

Ne zaman satışa çıkacağı hala bilinmeyen teknolojik arazi aracı, elektrikli motordan üretildi. ‘Geleceğin arazi aracı’ olarak tanımlanan ve şimdiden büyük heyecan uyandıran Huntress, geleceğin otomotiv tasarımlarına ilişkin de merak uyandıran bir örnek oldu. 

Hyundai ‘yürüyen araba’ projesini duyurdu

Dünyaca ünlü otomotiv firması Hyundai da kısa süre önce ‘yürüyen araba’ projesini kamuoyu ile paylaşmıştı. 20 milyon dolarlık maliyetle bir geliştirme merkezini faaliyete geçiren Hyundai, ‘yürüyen araba’ projesi ile de gündem olmuştu. ABD’nin Montana eyaletinde açılan geliştirme merkezi, zorlu arazilerde daha kolay ve güvenilir bir yolculuk sağlayacak olan geleceğin araçlarını üretmek amacıyla faaliyete başladı. Geliştirme merkezinde yalnızca ‘Ultimate Mobility Vehicles’ üzerine çalışmalar yürütülecek. 

Yorumlar (0)