KYK Nedir, KYK Burs Ücretleri Ne Kadar?

EĞİTİM 16.10.2020, 00:34
KYK Nedir, KYK Burs Ücretleri Ne Kadar?

Günden güne medyada daha fazla yer alan ve pek çok öğrencinin iyi bildiği kavramlardan birisi de KYK yani Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’dur. Öğrencilerin sık sık faydalandığı bir sistem olan KYK sistemi an itibariyle Türkiye’nin en çok tartışılan konularından birisi olmasıyla da bilinmektedir. Peki, KYK nedir? Ne İşe Yarar? İşte bilmeyenler için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile ilgili her şey!

KYK Nedir Ne İşe Yarar?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kısaltılmış şekli olan KYK, 1961 yılında kurulan ve Eğitim Bakanlığı’na bağlı şekilde faaliyet gösteren bir kurumdur. Üniversitelerde okuyan ve maddi durumu çok iyi olmayan öğrencilere yarar sağlamak amacı ile kurulan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, kendisine başvuran öğrencilere üniversite yılları boyunca öğrenim kredi bursu temin etmektedir.

KYK Bursu Geri Ödemeli mi?

KYK’dan burs almayı düşünen ancak bu bursun geri ödemeli olup olmadığını merak eden öğrencilere KYK bursunun geri ödemesiz şekilde verildiği söylenebilir. Fakat Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs çıkmayan veya belirli sebeplerle bursu kesilen ve kredi almaya başlayan kişilerin KYK’dan aldıkları kredileri geri ödemek durumunda kalacakları da dile getirilebilir.

KYK Burs Ücretleri Ne Kadar?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan verilen bursların ödemeleri TC kimlik numaralarında yer alan son rakama göre her ayın altıncı ve onuncu günleri arasında yapılmaktadır. Güncel KYK burs ücretleri ise Ocak ayı itibari ile lisans okuyan öğrencilere aylık 550 TL, yüksek lisans okuyan öğrencilere aylık 1100 TL ve doktora yapan öğrencilere de aylık 1650 TL şeklindedir. Ön lisans bölümünde okuyan ve KYK’dan burs almayı planlayan öğrencilere ise burs ödeneğinin lisans öğrencilerine verilen burs gibi 550 TL olarak ücretlendirildiği söylenebilir.

Yorumlar (0)