E Posta Nedir? E Posta Hesabı Nasıl Oluşturulur?

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.10.2020, 00:37
E Posta Nedir? E Posta Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Son yıllarda neredeyse herkesin ihtiyaç duyduğu e posta sistemi, farklı birçok alanda kullanılması ile bilinmektedir. Genç ya da yaşlı fark etmeksizin pek çok kişinin aktif olarak kullandığı e posta sistemi yeri geldiğinde ciddi yararlar sağlayabilmektedir. Buna göre henüz kendisine ait bir e postası olmayan ve e postanın ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını merak eden kişilere konuyla alakalı daha fazla detay verilebilir.

E Posta Nedir?

İnternet ortamında gönderilen elektronik mektuba e posta adı verilmektedir. Eskiden fazlası ile yaygın olan mektup sistemine benzeyen e posta sisteminde düz metin, video, fotoğraf ve video gibi birbirinden farklı içerikler basit bir şekilde gönderilebilmektedir. Son derece hızlı bir iletişim aracı olarak tanımlanabilen e postanın adres diziliminin ise aşağıdakilere benzer şekilde olduğu söylenebilir.

E Posta Hesabı Nasıl Oluşturulur?

İnternet ortamında kullanılan e postaların nasıl alınabildiği ile ilgili ilk olarak bu tarz hizmetleri sağlayan ve tamamen ücretsiz olan servis sağlayıcılarından söz edilebilir. Buna göre dileyen kişiler bedava şekilde e posta hizmeti veren söz konusu servis sağlayıcılarından istediği türde bir posta adresi temin edebilmektedir. Gmail, Microsoft Outlook, Yandex, Yahoo Mail ve benzeri pek çok çeşidi olan servis sağlayıcılarında özellikle Gmail ve Microsoft Outlook sağlayıcılarının aktif olarak milyonlarca kişi tarafından kullanıldığı söylenebilmektedir.

Gmail ile E Posta Hesabı Nasıl Oluşturulur?

En çok kullanılan e mail servis sağlayıcılarından birisi olan Gmail’de son derece kolay bir şekilde e mail hesabı oluşturulabilmektedir. Bu bağlamda Gmail ile e mail hesabı açmak isteyenlere adres çubuğuna www.gmail.com yazmaları ve açılan sayfada HESAP OLUŞTURUN butonuna tıklamaları tavsiye edilmektedir. Söz konusu butona tıklanmasının ardından ad, soyad ve arzu edilen e posta adresi gibi bilgiler girilmekte ve kişisel bir şifre belirlendikten sonra e postanın kayıt işlemleri bitirilmektedir.

Yorumlar (2)
Süphan aydin 3 yıl önce
Hbcglbt 3 yıl önce
Cbnfgjvfikvvhnvghl