KYK borçlarını ödeyenler ne yapacak? İşte detaylar!

Öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesi, milyonlarca öğrenciyi sevindirdi. Peki borçlarını daha önceden ödemiş olanlar için masada ne gibi seçenekler var? İşte detaylar...

EĞİTİM 26.07.2022, 09:21 26.07.2022, 16:57 Hakan Öksüz
KYK borçlarını ödeyenler ne yapacak? İşte detaylar!

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarını ödemekte güçlük çeken milyonlarca öğrenci, hükümetten gelecek adımı bekliyordu. İş bulamayan ya da işe girse bile KYK borçlarını ödeyecek kadar para ayıramayan öğrenciler, önceki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen kabine toplantısının ardından müjdeyi aldı. Öğrencileri mağdur etmeyeceklerini kaydeden Erdoğan, borçların faizinin sıfırlanacağını belirtti.

Düzenleme henüz yürürlüğe girmedi

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu sayfasına giden öğrenciler, borçlarının faizinin silinmediğini gördüler. Bunun nedeninin, düzenlemenin henüz yürürlüğe girmemesinden kaynaklandığı belirtildi. Yasal düzenlemenin ardından faizlerin silineceği ve yeni borç durumunun sistemde görüntülenebileceği kaydedildi. Erdoğan, yaklaşık 26 milyar liralık yükü öğrencilerin üzerinden aldıklarını söyledi.

Ödedikleri faiz miktarı iade edilebilir!

Sabah'ın haberine göre, öğrenim kredisi borcunu daha önceki tarihlerde ödeyen öğrenciler için masaya bazı seçeneklerin geleceği belirtildi. Borcunu ödeyenlere, ödedikleri faiz miktarının iade edilebileceği ifade edildi. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte faizsiz borçlar yeniden yapılandırılacak, isteğe göre peşin veya taksitli ödeme seçeneği bulunacak. Borçların ödenmesine öğrenim bittikten 2 yıl sonra başlanması şartı kaldırılacak.

Yorumlar (0)