Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan’dan KYK açıklaması

Milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları adına yapılacak düzenlemeyi Kabine Toplantısı'nın sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

GÜNDEM 18.07.2022, 17:51 18.07.2022, 18:03
Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan’dan KYK açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki gerçekleştirilen toplantı 2 saat 15 dakika kadar sürdü. Gündeme alınan en önemli başlıklardan bir tanesi ise Kredi Yurtlar Kurumu'nun kredi borçlarına karşı gerçekleştirilecek çalışma oldu. İşte açıklamadan öne çıkanlar,

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği

İsveç ve Finlandiya konusu hakkında açıklama yapan Erdoğan, “NATO Madrid Zirvesi'nde Türkiye’nin krizler hususundaki tavrını en üst seviyelerde bildirdik. İki İskandinav ülkesine de koşullarımızı sunduk. Eğer bu şartlar oluşmazsa NATO süreci için olumlu olmadığımızı yeniden dile getirmek isterim. Özellikle İsveç'in bu hususta çokta güvenilir bir görüntü yansıtmadığının da farkındayız. Bizim tavrımız Gerisi onlara kalmış” dedi.

“Osmangazi köprüsü trafik yoğunluğunu azalttı”

Türkiye’nin geliştirdiği projeler hakkında konuşan Erdoğan, “Dünyanın üzerinde bulunan en büyük 10 ekonomisi içerisinde projeler oluşturuyoruz. İzmir-İstanbul otoyolu ve Osman Gazi Köprüsünün üstünden gerçekleştirilen yol geçişleri artık çile olmuyor. Bu yollar yapılmamış olsa yoğunluk trafiği kitlerdi. İzmir-İstanbul Otoyolu ve Osman Gazi Köprüsünün garanti karşılama miktarı yüzde 116'ya yükselmiştir. Bu da demek oluyor ki tek kuruş ödenmeden oluşturulan bir projeden kazanç elde edilmeye başlandı.

KYK borçlarına yeni düzenleme geldi

Milyonlarca kişinin beklediği KYK için yeni düzenlemeye gidildiğini açıklayan Erdoğan, “Biz şu zamana kadar öğrencilere herhangi bir faiz işletmedik. Öğrenim gören öğrencilerimiz faiz uygulamasıyla karşı karşıya kalmadı. KYK borcunda bir faizlendirme durumu bulunmuyor. Enflasyonun beklenmedik yükselişi bu rakamların meydana gelmesine sebep oldu. Bundan sonrası için KYK borçlarında yalnızca ana para ödemesi sağlanacak” dedi.

“Son 20 senede, ülkemizdeki araç sayısı 26 milyona kadar çıktı”

Ekonomiye dair de önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 20 senede, ülkemizdeki araç sayısı 26 milyona kadar çıktı. Bu rakam, 20 yıl önce yalnızca 8,5 milyondu. Otomobil satış noktalarında sıfır araç bulmak dahi artık büyük bir sorun haline geldi. Çoğu kişi, 2’nci el otomobil alarak, işlerini halletmeye çalışıyor” şeklinde konuştu. 

“Şubat-mart döneminde, ekonomi politikamızın güzel neticelerini görmeye başlayacağız”

Enflasyon hakkında, “Türkiye, bu global sorundan en kısa sürede kurtularak, selamete erişecektir” diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda kararlı mücadelemiz devam ediyor. İnşallah şubat-mart döneminde, ekonomi politikamızın güzel neticelerini görmeye başlayacağız. Halkımızın refah kaybını en kısa sürede telafi edeceğiz. Hane gelirlerini yükseltmek için çeşitli adımlar atıyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimizi her fırsatta dile getirdik. Sene sonunda, sabit gelirlilerimizin durumunu bir kez daha ele alarak, gerekli artışları yapacağız. Türkiye’yi 2023 hedeflerine nasıl ulaştırdıysak, 2053 hedeflerine de yine bizim vizyonumuz ulaştıracaktır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)