Konyalı lise öğrencilerinden güneş enerjili araç

Konya'ya bağlı Ereğli ilçesindeki özel bir eğitim kurumunda okuyan öğrenciler, güneş enerjisiyle çalışan araç tasarladı.

EĞİTİM 15.10.2021, 01:28 15.10.2021, 11:06
Konyalı lise öğrencilerinden güneş enerjili araç

TEKNOFEST yarışlarına katılmak için hazırlanan araç, güneş paneli üzerinden kendi enerjisini elde edebiliyor.

Projenin başındaki Arif Melih Erçek, basın mensuplarına, dünyada meydana gelen enerji sorunlarını göz önünde bulundurarak yenilenebilir enerji kaynaklarını hedefleyen bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

"Her adımında öğrencilerimiz var"

Erçek, talebelerin araç tasarımının her adımında aktif bir şekilde görev aldığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Doğa ve çevre dostu bir aracı ürettik. Metal, elektrik-elektronik, yenilebilir enerji bölümünden arkadaşlarımızın ortak emeğiyle aracımız meydana geldi. Güneş ışığı olduğu müddetçe kesintisiz bir şekilde ilerleyebiliyor. Güneş ışığı kesildikten sonra ise 65 kilometre kadar yol katediyor. Öğrencilerimiz istedi ve kendileri yaptı."

Ahmet Emir Dikmen ise güneş enerjisi ile çalışmakta olan elektrikli araba yaptıklarını aktararak, "Gezegende hat safhada hava kirliliği söz konusu. Bunu azalmak istedik. Aklımızda çok sayıda proje var, bunların hepsini gerçekleştirmek istiyoruz. Bakanlığımız bu konuda bize yardımcı olursa çok mutlu oluruz." sözlerini sarf etti. 

"Çok sayıda projemiz var"

Müdür Ecvet Erkoç ise 3 senedir eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. 

Ar-Ge merkezinde öğrenciler ve öğretmenlerle birbirinden farklı projeler sürdürdüklerini ifade eden Erkoç, güneş enerjisi ile çalışan araca ek olarak bir tekne modeli ve arazi koşullarına uygun karavan tasarımı yaptıklarını belirtti.

Erkoç, koronavirüs salgını sürecinde de el dezenfektan kabini ve cihazı ürettiklerini de ekledi.

Yorumlar (0)