ABD basını: 160 bin kaçak göçmen ülkeye sokuldu 

ABD basını, Mart 2021’den bu yana ülkeye 160 bin düzensiz göçmenin sokulduğunu ve bunların istedikleri yere gitmelerine izin verildiğini ifade etti. 

DÜNYA 15.10.2021, 08:21 15.10.2021, 17:54
ABD basını: 160 bin kaçak göçmen ülkeye sokuldu 

Bir Amerikan kanalının ABD Sınır Devriyesi kurumundan aldığı belgelere dayandırarak yaptığı habere göre 6 ayda Meksika sınırından ülkeye giren en az 160 bin düzensiz göçmen denetimsiz şekilde ülkeye soktu. Mart 2021 tarihinden bu yana ülkeye giren göçmenlerin ABD’de çalışma izni alabilmesinin önünü açan ve 30 binden fazla göçmenin şartlı tahliyesini sağlayan yasa da kabul edildi. 



“Şartlı tahliye kötüye kullanıldı” 

Joe Biden’ın eski Sınır Devriyesi Şefi Rodney Scott’un ajansa yaptığı açıklamaya göre hükümetin şartlı tahliye yetkisi kötüye kullanıldı: “Yasalar ve yönetmeliklere göre tahliye ancak vaka bazında ve yalnızca önemli insani sebeplerle veya önemli kamu yararı iççin verilir. Fakat bunların hiçbiri şu anki durumumuz için geçerli görünmüyor. Ben bir saha şefi olarak, son 1 sene içinde 10’dan fazla şartlı tahliyeyi onayladığımı sanmıyorum.” 

Ele geçirilen belgelere göre ABD hükümetinin takdirine ek olarak 40 binden fazla düzensiz göçmen ülkede serbest bırakıldı. Bu sayı ise yalnızca belgelere yansıyanlar. Basın mensupları, bu sayının bilinenden daha fazla olduğunu ifade ediyor.  



ABD basını “göçmen” sorunuyla meşgul 

2021 senesi içinde ABD’nin Meksika sınırından ülkeye giriş yapan göçmenler, sık sık ABD medyasını işgal ediyor. Özellikle Covid-19 salgınının kontrol edilmesi açısından zorluk oluşturan göçmenler, ABD sınır polisi tarafından sorgusuz sualsiz ülke içine alınıyor. Bu konuda açıklama yapan Teksas Valisi Greg Abbott, 17 Eylül 2021’de, Biden yönetiminin işini düzgün yapmadığını ve sınırları güvence altına almadıklarını söyleyerek eleştirmiş ve bunun üzerine Meksika sınırındaki 6 giriş noktasını da kapatma talimatı vermişti. 

Yorumlar (0)