Eğitime kar engeli! 16 ilde okullar tatil edildi

Sibirya üstünden gelen soğuk hava sebebiyle Türkiye’de 16 ilde eğitime ara verildi. 14 Mart'a kadar Türkiye, Sibirya'dan gelen Aybar kar fırtınasının etkisini hissedecek. Fırtınanın etkisini göstermesiyle beraber birçok kentte okullar tatil edildi.

EĞİTİM 10.03.2022, 10:33
Eğitime kar engeli! 16 ilde okullar tatil edildi

Ülke genelinde etkisini hissettirecek olan yağışlı ve soğuk havalar sebebiyle 16 ilde eğitime ara verildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Dazkırı Kaymakamlığı’ndan gelen açıklamada, olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçe genelinde eğitime bir gün ara verildiği aktarıldı.

Burdur

Burdur’un Yeşilova ilçesine bağlı Kaymakamlıktan gelen açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçe genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Öte yandan açıklamada, “İlçemiz köy ve merkezlerinde ilk, orta ve lise kademesindeki bütün okul ve kurumlarda eğitime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller de söz konusu süre içinde idari izinli sayılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Konya

Yağış sebebiyle Ahırlı, Beyşehir, Akören, Bozkır, Seydişehir, Hadim, Yalıhüyük ve Taşkent’te yüz yüze eğitime 1 gün ara ara verildi.

Öğrenciler uzaktan eğitim alacak. Hamile ve engelli kamu çalışanları idari izinli sayılacak.

İstanbul

Hafta başına kadar etkisini hissettirecek yağış sebebiyle şehirde “turuncu” alarm verildi.
Olumsuz hava şartlarına karşı tedbir amacıyla İstanbul Valiliği, bütün okulların perşembe ve cuma günü tatil edildiğini açıkladı.

Kocaeli

Kocaeli Valiliği, kar yağışı sebebiyle yarından itibaren 14 Mart Pazartesi gününe kadar kurslar ile okulların, özel rehabilitasyon ve eğitim merkezlerinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı özel kreş ve gündüz bakımevlerinin tatil edilmesini kararlaştırdı. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü de 14 Mart’a kadar yüz yüze eğitime ara verdi.

Sakarya

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şehirde etkisini göstereceği tahmin edilen olumsuz hava şartları nedeniyle okullarda 10-14 Mart arasında eğitime ara verildiğini açıkladı.

Bursa

Bursa Valiliği, 14 Mart Pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiğini bildirdi. Ayrıca hamile ve engelli kamu personelinin 10-11 Mart tarihlerinde idari izinli olacağı açıklandı.

Yalova

Yalova Valiliği, olumsuz hava şartlarına tedbir amacıyla; şehirde eğitim veren bütün okulların ve Yalova Üniversitesinin, 10 Mart ve 11 Mart Cuma günü tatil edildiğini açıkladı.

Bilecik

Bilecik Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden gelen değerlendirmelerde, olumsuz hava koşulları sebebiyle taşımalı eğitime bugün ara verilirken, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklanan tedbirler gereğince şu kararlar alındı:

“Cuma tam gün olmak üzere bölgedeki bütün okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan engelli ve hamile personeller 1 gün boyunca izinli sayılacaktır. Hemşerilerimizin olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ederiz.”

Bolu

Bolu’da, kar yağışının etkisini hissettirmesiyle beraber kent genelinde özel ve resmi okullar 2 gün boyunca tatil edildi.

Ağrı

Ağrı’da yoğun kar yağışı sebebiyle 1 gün boyunca 4 ilçede eğitime ara verildi.

Çanakkale

Çanakkale'nin yoğun kar yağışı ihtimali sebebiyle bazı ilçelerde taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Kars

Kars Valiliği, kar yağışı sebebiyle yarın için kent genelinde tüm okulların tatil edildiğini açıkladı.

Balıkesir

Balıkesir Valiliği’nden gelen açıklamada, “10 Mart Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 gün boyunca Balya, Erdek, Bandırma, Gönen, Marmara, Susurluk ve Manyas ilçelerimizde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı özel ve resmi temel eğitim ve ortaöğretim kurumları, mesleki eğitim merkezleri, halk eğitim merkezleri, özel eğitim kursları, çeşitli kurslar, motorlu taşıt sürücü kursları, özel rehabilitasyon ve eğitim merkezleri, resmi okullardaki yetiştirme ve destekleme kursları ile özel kurumlardaki takviye kurslarındaki eğitime, Kur’an kurslarındaki eğitime, özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin eğitimlerine ara verilmesine, hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayılması kararı alınmıştı” sözlerine yer verildi. 

Düzce

Yoğun kar yağışı ve sağanak uyarılarından sonra harekete geçen Düzce Valiliği, şehri etkisi altına alacağı tahmin dilen yağmur, kar ve sağanak yağışın hayatı olumsuz bir şekilde etkilememesi için eğitim kurumlarının 11 ve 12 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 gün tatil edildiğini açıkladı.

Kastamonu

Kastamonu Valiliğinden gelen açıklamada, yarın etkili olacağı tahmin edilen yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki ilk ve orta dereceli bütün okullarda 1 gün eğitime ara verildiği açıklandı.

Samsun

Samsun'un Canik, Alaçam, Havza, Salıpazarı, Tekkeköy, Vezirköprü ve Kavak ilçelerinde, buzlanma ve kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.

Açıklamada, ara verilen okullarda uzaktan eğitimin devam edeceği bildirildi.

Bitlis

Bitlis'te yoğun kar yağışı sebebiyle 58 köy ulaşıma kapanırken, 1 gün boyunca okullar tatil edildi.

Tunceli

Tunceli'de yoğun kar yağışı sebebiyle taşımalı eğitime 1 gün boyunca ara verildi. Tunceli Valiliğinden gelen açıklamada, yoğun kar yağışı sebebiyle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması ve ulaşımda aksamaların yaşanmaması adına il merkezi ve bütün ilçelerde eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Yorumlar (0)