Eğitimde 5 yaş kararı: Zorunlu oluyor!

2023 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, eğitim alanındaki yeni yıl hedeflerini ortaya koydu. Buna göre 5 yaş zorunlu eğitim kapsamında değerlendirilecek, kapalı köy okulları yeniden açılacak. Yabancı dil eğitimine daha fazla önem verileceği ve binaların yüksek mimari standartlarına göre inşa edileceği kaydedildi.

EĞİTİM 27.10.2022, 10:30 28.10.2022, 09:42 Hakan Öksüz
Eğitimde 5 yaş kararı: Zorunlu oluyor!

Eğitim alanıyla ilgili hedefler ve yapılacak değişiklikler, 2023 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Edinilen bilgilere göre 2023 yılında 5 yaş zorunlu eğitim kapsamında değerlendirilecek. 

Eğitim binalarında yüksek mimari hedefi

Erken çocukluk eğitimi ile ilgili esnek zamanlı modeller geliştirilecek. Gerekli görülmesi halinde yeni derslikler inşa edilecek. Afet riski bulunan 1500 binada güçlendirme çalışması yapılacak. Eğitim binalarının teknolojiye uyumlu ve mimari olarak yüksek standartlara sahip olması sağlanacak.

Yabancı dil eğitimine ağırlık verilecek

Eğitim Bilişim Ağı portalında yer alan içerikler daha zengin hale getirilecek. Öğretmen Bilişim Ağı Platformuna 21 yeni çevrim içi eğitim paketi eklenecek. Öğretmenlere verilecek eğitimlerle birlikte dijital becerilerin artırılması sağlanacak. Yabancı dil eğitimine çok daha fazla önem verilecek. İçerikler zenginleştirilecek, dil öğrenimi için mobil ve web uygulaması geliştirilecek.

Kapanan köy okulları açılıyor

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre kapalı köy okullarının yeniden açılmasının da hedeflendiği belirtiliyor. Derslik yapılması planlanan bölgelerde verim odaklı çalışma yapılacak. Eski eğitim binalarının yeniden hizmete açılması sağlanacak. Kapalı köy okulları yeniden hizmete girecek, 117 yeni anaokulu açılacak.

Yorumlar (0)