Çanakkale’de okullar tatil edildi

Çanakkale Valiliği, 18 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek olan Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kutlamaları kapsamında okulların tatil edileceğini duyurdu.

EĞİTİM 13.03.2024, 17:13 14.03.2024, 09:15 Buse Önder
Çanakkale’de okullar tatil edildi

Ülke genelinde büyük bir öneme sahip olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü, her yıl olduğu gibi bu sene de anlam ve önemi büyük bir törenle kutlanacak. Çanakkale'de düzenlenecek olan etkinliklere vatandaşların ve öğrencilerin daha fazla katılım sağlaması ve bu tarihî günü daha coşkulu bir şekilde geçirebilmeleri adına okulların bir günlük tatil edilmesi kararı alındı.

Bu sayede, Çanakkale halkı ve öğrenciler, Çanakkale Deniz Zaferi'nin anlam ve önemine daha fazla odaklanarak etkinliklere aktif bir şekilde katılma imkanına sahip olacaklar.

Valilikten açıklama geldi

Valilikten yapılan açıklamada, "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünün coşkulu kutlanması amacıyla 18 Mart 2024 Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)