Erdoğan'dan 'Kent Uzlaşısı' tepkisi: ‘Kimin eli kimin cebinde belli değil’

Mardin mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nerede ittifak ettiğimizi, nerede kendi adayımızla seçime girdiğimizi herkes biliyor. Adeta cam gibi şeffafız. Bir de karşı tarafa bakıyoruz. Kent Uzlaşısı diye bir şey uydurdular. Kimin eli kimin cebinde belli değil" şeklinde konuştu.

SİYASET 13.03.2024, 17:55 13.03.2024, 17:58 Buse Önder
Erdoğan'dan 'Kent Uzlaşısı' tepkisi: ‘Kimin eli kimin cebinde belli değil’

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'deki mitingde Mardinlilere hitap ederek, seçimlerde Mardin'in eser ve hizmet siyasetinden yana tercih yapacağına inandığını söyledi. Erdoğan, 31 Mart'taki seçimlerin sonuçlarını etkilemek adına kapı kapı dolaşma çağrısında bulundu ve Cumhur İttifakı'nın renkleriyle Türkiye haritasını boyama sözü verdi.

‘Ramazana buruk girdik’

Ramazan'a Gazze'deki çatışmalar nedeniyle buruk bir giriş yaptıklarını belirten Erdoğan, Suriye ve Irak'taki huzursuzluklara dikkat çekti. Gazze halkının Erdoğan'ın dik duruşunu bildiğini vurgulayarak, iç politikada yapılan eleştirilere karşı çıkarak, AK Parti'nin hizmet anlayışını savundu.

Erdoğan, CHP'nin Gazze'yi desteklemediğini söyleyenleri eleştirerek, "Hamas terör örgütüdür" ifadesini kullanan CHP üyelerinin Filistin konusunda ders veremeyeceklerini savundu. Ayrıca, CHP'nin tutarsızlık ve ahlaksızlık içinde olduğunu belirtti.

‘Cumhur ittifakı şeffaftır’

Cumhur İttifakı'nın şeffaf olduğunu vurgulayan Erdoğan, karşı tarafta ise belirsizlik ve siyasi ahlaksızlık olduğunu iddia etti. Belediyeleri DEM'le yönetmek veya DEM'siz yönetmek şeklinde ayrımlar yapan karşı tarafın skandallarla dolu olduğunu belirtti.

Erdoğan, CHP'nin son zamanlarda Kürt kardeşlerin iradesine ipotek koyduğunu, ancak demokratikleşme adımlarına karşı çıktığını iddia etti. Hizmet anlayışlarının 30 yıllık belediyecilik geçmişinde ve 21 yıllık iktidarlarında ayrımcılık olmadığını belirterek, herkesin hizmetkarı olduklarını ifade etti.

‘7 millet bahçesi projemiz var’

Mardin'e yapılan hizmetlere de değinen Erdoğan, 7 millet bahçesi projesinin üçünü tamamladıklarını, bölünmüş yol uzunluğunu artırdıklarını ve yeni otoban projeleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Ayrıca, Şırnak ziyaretinin ardından hayatını kaybeden polis memuru Burak Gere'ye Allah'tan rahmet diledi.

Yorumlar (0)