Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ‘Sinsi oyunu bozduk’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’ta düzenlenen seçim mitinginde “Şırnaksız, Mardinsiz, Diyarbakırsız bir Türkiye olmaz” diyerek, Türk milletinden her kesiminin bir bağ içerisinde olduğunu vurguladı. Terör örgütlerinin bu oyunda payı olduğunu belirten Erdoğan, “Son 21 biz işte bu sinsi oyunu bozduk” diye konuştu.

SİYASET 13.03.2024, 15:38 Buse Önder
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ‘Sinsi oyunu bozduk’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Şırnak mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Mitingde yaptığı konuşmada Erdoğan, bölgedeki olumsuzluklara rağmen Şırnak'ın Türkiye'nin tamamıyla bir bağa sahip olduğunu belirterek, "Şırnaksız, Mardinsiz, Diyarbakırsız bir Türkiye olmaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, geçmişte yaşanan olumsuzlukların bu gerçeği değiştiremeyeceğini ifade ederek, bölücü terör örgütünün, tek parti faşizmiyle kurulmak istenen zulüm düzenini sürdürmek adına ülkenin başına bela edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı, son 21 yılda gerçekleştirdikleri demokrasi ve kalkınma devrimiyle bu sinsi oyunu bozmaya çalıştıklarını vurguladı.

Dünya genelinde 11. sıradayız

Bölgedeki terör operasyonlarına da değinen Erdoğan, Irak ve Suriye'nin kuzey bölgelerindeki terör operasyonlarıyla Türkiye'nin terör örgütleri ile arasına set çektiğini belirtti ve "Emperyalistler ve maşalarına mesafe koyuyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin önünün ve ufuklarının açık olduğunu belirterek, ülkenin satın alma paritesinde dünya genelinde 11. sırada yer aldığını söyledi. Erdoğan, Şırnak'a yapılan kamu yatırımlarını da 100 milyar lira olarak açıklarken, bölgede petrol üretimine dair hedeflerini paylaştı. Gabar'da 37 bin varili geçtiklerini ve hedeflerinin 100 bin varil olduğunu söyledi.

‘Şırnak’ı kalkındırmak için çalışacağız’

Şırnak halkına seslenen Erdoğan, terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve Şırnak'ı, ülkenin hedefleriyle örtüştürüp kalkındırmak için çalışacaklarını ifade etti. Erdoğan, halkı, geleceği için kararlı adımlar atanlara güvenmeye ve ülkelerini teslim etmemeye çağırdı.

Şırnak'a yapılan yatırımlar arasında Şırnak Üniversitesi'nin kazandırılması, Cizre Stadyumu'nun yapımı için başlatılan ihale, sağlık tesislerinin artırılması ve konut projelerinin sayısının artırılması gibi önemli adımlar yer aldığını belirten Erdoğan, Gabar'da gerçekleştirilen petrol üretimi ve buna dair yeni hedefler, bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlamayı amaçladığını vurguladı.

‘Bağımızı koparmaya çalışanların farkındayız’

Şırnak mitinginde yaptığı konuşmada Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne vurgu yaparak, geçmiş 21 yılda ülkenin her karış toprağına verdikleri emeği paylaşan Erdoğan, bu süre zarfında hizmetlerin en yakın şahitlerinden birinin Şırnak olduğunu belirtti ve bölgenin tamamıyla Türkiye'nin ve kendilerinin bağını koparmaya çalışanların olduğunu ifade etti.

Geçmişte yaşanan olumsuzluklara rağmen Erdoğan, bu gerçeğin değiştirilemeyeceğini dile getirerek, bölgenin sadece geri kalmışlığının değil, milletin tamamının kaderinin değiştirilmeye çalışıldığını söyledi. Tek parti faşizminin bu anlayışın temsilcisi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, rahmetli Menderes'in bu gidişe dur diyen ilk lider olduğunu ve milletin kazanımlarına sahip çıkarak bu ufkun sürekli karartılmak istendiğini ifade etti.

‘Bu sinsi oyunu bozmaya niyetliyiz’

Erdoğan, bölücü terör örgütünün, tek parti faşizmiyle ülkede kurulmak istenen zulüm düzeninin sürmesi için kullanılan bir araç olduğunu söyledi. Devletin hatalarının olabileceğini ancak bölücü örgütün aleni bir ihanetin maşalığını yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, son 21 yılda gerçekleştirdikleri demokrasi ve kalkınma devrimiyle bu sinsi oyunu bozmaya çalıştıklarını belirtti.

Ateşin üstlerine sıçramasının önüne geçmek adına terör örgütleriyle sınırlarına set çekerek, emperyalistlere ve maşalara mesafe koyduklarını ifade eden Erdoğan, Türkiye'yi bu ateşin içine çekmek isteyenlerle mücadele edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)