Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu

Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan, iyi hal indirim uygulanarak "Kasten hayvan öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 13.03.2024, 16:17 Buse Önder
Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu

Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros adlı kediyi asansörde sıkıştırarak vahşice öldüren İbrahim Keloğlan'ın aldığı 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından bugün yeniden yargılama yapıldı. Hayvanseverlerin, cezasız kalmasına tepki gösterdiği olayın ardından gerçekleşen duruşmada Keloğlan'a, "Kasten hayvan öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, verilen cezanın Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadar uygulanan en yüksek ceza olduğunu açıkladı. İstanbul Başakşehir'de yaşanan vahşi olayın yargı süreci, hayvan hakları savunucuları ve kamuoyu tarafından yakından takip edildi.

2 yıl 6 ay hapis cezası verildi

İlk mahkeme kararında ertelenen cezasının ardından tekrar hakim karşısına çıkan Keloğlan, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandı. Sanığa yöneltilen "Kasten hayvan öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, Keloğlan'a yurtdışı çıkış yasağı da getirildi. Adalet Bakanı Tunç, bu kararın hayvan hakları koruma kanunu çerçevesinde şimdiye kadar uygulanan en yüksek ceza olduğunu belirtti.

Mahkeme sürecinde, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nin davaya katılma talebi reddedildi. Ayrıca siyasi partiler ve birçok sivil toplum kuruluşunun avukatları da davaya katılma talebinde bulunmuştu. 

‘Ben suç makinesi değilim’

Sanık, verilen ceza üzerine söz aldı ve "Ben bir suç makinesi değilim. Psikolojik çöküntü yaşadım, anlık bir hata yaptım" dedi. Hakim, sanığı uyarak "İçinden geleni söyle, ezber yapma" uyarısında bulundu.

Keloğlan, mahkemede yaptığı savunmada, "Yaşadığım bir anlık psikolojik çöküntüden dolayı öfke ve cinnet haliyle hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Ancak olaydan sonra hakkımda karar verilmesinin ardından her fırsatta dağlık ve köylük alanlarda mama alıp hayvanları besledim. Bu bana terapi gibi geldi" ifadelerini kullandı.

Kendini hayvan sever olmakla savunan Keloğlan, "Benim hala kedim var. Bu olaydan önce de kedim vardı. Bunların hepsi mevcut delillerle sabittir. Ben zaten hayvan sevgisi olan bir insanım" diye ekledi.

Müşteki Ebubekir Fırat ise hayvanın sahibi olmadığını ancak kedinin bakımını üstlendiğini, olayın ardından psikolojik olarak zarar gördüğünü söyledi. Savcı, Keloğlan'ın üst sınırdan hapis cezası almasını talep etti.

‘Verilmiş en yüksek ceza’

Mahkeme sonunda sanığa "Kasten hayvan öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı uygulandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, verilen cezanın Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadar uygulanan en yüksek ceza olduğunu açıkladı. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Can dostlarımıza karşı yapılan her türlü kötü muamelenin karşında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Mahkemenin karar arasında, salon boşaltılırken bazı hayvanseverlerin sanığa saldırmaya çalıştığı bildirildi.

Yorumlar (1)
Omur 5 ay önce
Bu adalet değil ama o masumu yaratanın adaleti çok ağır olacak öğretilmiş sözlerle ben suç makinesi değilim demiş ama olmaya meyiilisin her canı sıkılan bir masumun canına kiyarsa ortalık katilden geçilmez bu ateş herkesi yakar o masularin adaletini onları bu dünya ya emanet olarak yollayan gerçekleştirecek bedeli çok ağır etrafta çok örneklerini gördüm ben şu iyi halde şaştım neyin iyi hali?