Ali Koç: Galatasaray, futbolumuz için bir beka sorunu!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, rakipleri Galatasaray hakkında zehir zemberek açıklamalar yaptı. İşte Galatasaray'ın Türk futbolu için "bir beka problemi" olduğunu kaydeden Koç'un açıklamaları...

SPOR 13.03.2024, 18:17 Hakan Öksüz
Ali Koç: Galatasaray, futbolumuz için bir beka sorunu!

Düzenlediği basın toplantısında futbolun gündemine ilişkin açıklamalar yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kıyasıya eleştirdi. Galatasaray yönetiminin gerçekleri çarpıttığını kaydeden Koç, "Milyonlarca kişiyi kin ve nefretle dolduruyorlar, camiamızı tahrik ediyorlar. Federasyon, bu anormal duruma karşı ses çıkarmıyor." dedi.

"Riyakar oğlu riyakarsınız"

Galatasaray'ın Türk futbolu için "bir beka problemi" olduğunu öne süren Koç, "Galatasaray Başkanı ile yöneticileri, hayali senaryolarını gerçek gibi sunmaya çalışıyor. Galatasaray, sadece futbolda değil, riyakarlıkta da Şampiyonlar Ligi seviyesinde. Galatasaray'da 'kazanmak için her şey mubah' düşüncesi, bir kültür haline geldi. Puan kaybettiklerinde ortalığı birbirine katarlar. 'Sezon bitince açıklayacağız' ve 'ligi bitirtmeyiz' gibi şeyler söylerler. Onların lehine sonuçlar olunca sağduyu çağrısı yaparlar. Riyakar oğlu riyakarsınız." ifadelerini kullandı.

"Rakiplerin oyuncularını ayartmaya çalışıyorlar"

Rakip takımların iyi futbolcularının aklını çelmek için Galatasaray'ın her transfer döneminde yoğun çabalar içine girdiğini belirten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Türkiye'de 'Fenerbahçe oyuncumuzu ayarttı' diyen bir kulüp çıkmaz. Galatasaray ise transfer dönemlerinde rakiplerinin oyuncularını ve menajerlerini kafalamaya çalışır. Rakip kulüpleri bu yolla köşeye sıkıştırmaya çalışırlar. Rakiplerinin yapacağı maçlardan önce yalan transfer haberleri çıkartırlar." diye konuştu.

"Süper Kupa maçının tarihinin değişmesi iyi olur"

Galatasaray ile 7 Nisan'da Süper Kupa finali oynayacaklarını kaydeden Koç, "Tarih seçilirken diğer maçları göz önünde bulundurmadık. Konferans Ligi'nde çeyrek finale çıkmamız, ülke puanı açısından önemli. Rakibimizin de kabul etmesi durumunda Süper Kupa maçını daha farklı bir tarihte oynamak isteriz." dedi.

Yorumlar (0)