Özbek'ten Koç'a salvolar: "Patolojik vaka!"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a sert eleştiriler yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Türk futbolunda bölünmeye sebep olacak açıklamalar yapması, anlaşılır gibi değil." dedi. Ali Koç'un, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevini acilen bırakması gerektiğini kaydeden Özbek, "Ortada patolojik bir durum var, acilen tedavi edilmeli." ifadelerini kullandı.

SPOR 05.02.2024, 17:43 06.02.2024, 09:18 Hakan Öksüz
Özbek'ten Koç'a salvolar: "Patolojik vaka!"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, haziran ayında görevi bırakacağını belirten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında sarf edilen ifadelerin hoş olmadığını kaydeden Özbek, "Kendisi yurt dışında eğitim almış. Üstelik Koç ailesi gibi Türkiye için önemli bir ailenin ferdi. Vehbi Koç'un torunu. Çok iyi bir hayata sahip. Böyle bir kişinin, Türk futbolunda bölünmeye sebep olacak açıklamalar yapması, akıl alır gibi değil." dedi.

"Atatürkçü ve milliyetçi biri, bunu neden yapar?" 

Türk futbolunun yüzde 75'ini Galatasaray ve Fenerbahçe'nin oluşturduğunu söyleyen Özbek, "Ağzımızdan çıkan kelimeler, milyonlarca insanı etkiliyor. Galatasaraylı ve Fenerbahçeli şeklinde bölünmeyi teşvik edecek söylemlerde neden bulunur böyle bir kişi? Türkiye'nin başındaki belalar malum. Böyle bir vaziyette 'bunları gördüğünüz yerde fotoğraflarını çekin, hesap sorun' gibi ifadeler kullanmak da neyin nesi? Atatürkçü ve milliyetçi biri, bunu neden yapar?" diyerek Ali Koç'a eleştirilerini sıraladı. 

"Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak bunu diyemezsin, istifa et"

Galatasaray Başkanı Özbek, "Ortada patolojik (hastalıklı) bir durum var. Acilen tedavi edilmeli bu durum. Bir kulübün başkanı, MHK ve federasyon ile kavgalı. Yaklaşık 10 yıldır şampiyon olamamanın verdiği travmatik bir durum. 'Bu yıl şampiyon olabilmek için her şeyi yapacağım' diyor. Sen Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olarak böyle bir şey söyleyemezsin. Oradaki diğer 19 kulüp de şampiyon olmak istiyor. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığından derhal istifa etmelidir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)