Çadırda LGS ve YKS kursu

Hatay'a bağlı İskenderun ilçesinde LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınavları ile YKS'ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlanan 8'inci ve 12'inci sınıf öğrencileri, askerler tarafından kurulan çadırlarda eğitim almaya başladı.

EĞİTİM 01.03.2023, 19:05
Çadırda LGS ve YKS kursu

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkilediği şehirlerden Hatay'a bağlı İskenderun ilçesinde LGS sınavları ile YKS'ye hazırlanan 8'inci ve 12'inci sınıf öğrencileri, askerler tarafından kurulumu yapılan çadırlarda eğitim almaya başladı.

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından yürütülen faaliyet çerçevesinde ilçede 13 ayrı noktaya askerlerce yetiştirme ve destekleme kurslarının verilmesi için çadır kuruldu.

Yunusemre Ortaokuluna ait bahçede iki çadırda eğitim öğretime başlayan öğrenciler, haftada dörder saat fen bilgisi, matematik ve Türkçe, ikişer saat ise din kültürü ve sosyal bilgiler eğitimi alacak.



"Yıkıntıların arasına tohum ektik"

Öğrenciler, Yunusemre Ortaokulu Okul Müdürü Cihangir Kaya'nın söylediği türkülerle biraz olsun moral buluyor.

Cihangir Kaya, basın mensuplarına, ilk etapta 25 öğrencinin kursa başladığını ve duyuruların artmasıyla birlikte sayının 40'a ulaştığını dile getirdi.

Kaya, şöyle devam etti:

"İlk dönem konularını yeniden anlatıyoruz. Anlattığımız konulara ilişkin deneme sınavları yapacağız. İlk günlerde zorlansalar da yavaş yavaş alışıyorlar. Eğitim her koşulda verilebilir. Öğretmenler olarak bu yıkıntıların arasına tohum ektik. Tohumları bir müddet gözyaşlarımızla sulayacağız fakat o fidanları büyüteceğiz ve yeni tohumlar saçacağız."



"Eğitim bir şekilde sürmeli"

Matematik öğretmeni Ülkiye Sözalmaz ise çadırda kalmasına karşın öğrencilerin eğitimi için çalışmaya çaba gösterdiğini kaydetti.

Van'da 2011'de meydana gelen depremin akabinde bu kentte görev yaptığı için sürece alışık olduğunun altını çizen Sözalmaz, "Eğitimin bir şekilde sürmesi gerekiyordu. Öğrencilerin derslerden geri kalmamalarını sağlamak ve onlara destek olmak için çalışıyoruz." dedi.



"Her zaman dört duvar arasında olmuyor"

Öğrencilerden Sevda Narin Kutlu, hakim olmak istediğini ifade etti.

Depremin ardından eğitim manasında en büyük adımları bu kursla birlikte attıklarını belirten Kutlu, "Okul her zaman dört duvar arasında olmuyor. '40 sene düşünsem aklıma gelmez.' derler ya, aynen o şekilde. Bir zamanlar oynadığımız yerler şu an yok. Onları geride bırakıp düzeltmekten başka çare yok." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)