"Bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 22 Ocak günü karne vermeyi düşündüklerini ve en az bir sınavı da yüz yüze gerçekleştirmek istediklerini söyledi.  

EĞİTİM 11.12.2020, 13:05
"Bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim konusunda sürekli olarak Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile irtibat halinde olunduğunu ifade etti.

Bakan Selçuk, öğrencilerin söz konusu süreçte takip edildiğini ve gerekli kurumlarla konuya ilişkin değerlendirmelerin yapıldığını söyledi. 

"Rakamlara bakmak gerekiyor"

Selçuk, gelecek hafta yapılacak kabine toplantısında yüz yüze eğitimin yeniden gözden geçirileceğini belirterek, bu tarz kararlar verebilmek için yeni tip koronavirüs (Covid-19) rakamlarına bakılması gerektiğini ifade etti.

Okulların yüz yüze eğitim vermesi konusunda çok istekli olduklarını ancak koşulları değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Selçuk, olası senaryoların gündeme getirileceğini ve gerekli kararların verileceğini söyledi. 

"4 Ocak günü okullar açılabilir"

Selçuk, okulların hızlı bir şekilde açılmasına yönelik bir talebinin olduğunu aktararak, 4 Ocak gününe işaret ettiğini ve söz konusu tarihin "iyimser bir tarih" olduğunu belirtti. 

"22 Ocak günü karne verilebilir"

Yarıyıl tatilinin erken tarihe bir çekilebileceğine dikkat çeken Selçuk, 22 Ocak günü karne vermeyi düşündüklerini ve en az bir sınavı da yüz yüze gerçekleştirmek istediklerini söyledi. 

"Basılı karne dağıtmayı hedefliyoruz"

Selçuk, öğrencilere basılı karne dağıtmayı hedeflediklerini belirterek, bütün koşullara yönelik hazırlıklara devam edildiğini aktardı. 

"Öğretmenler aşılanacak"

Öğretmenlere hızlı bir şekilde yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının uygulanması için çalışmaların devam ettiğini belirten Selçuk, tablet projesine de değindi.

"150 bin tablet dağıtıldı"

Selçuk, şu ana kadar öğrencilere 150 bin tablet dağıtıldığını kaydederek, Ocak ayında 500 bin tablete ulaşmak istediklerini, söz konusu tabletlerle beraber internet desteğinin de sağlandığını ifade etti. 

Yorumlar (0)