Bakan uyardı: "Bu mesele bir tatil meselesi değil"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesine ilişkin, "Bu mesele bir tatil meselesi değil. Küresel ölçekli bir probleme karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bir konu bu." açıklamasını yaptı.

EĞİTİM 13.03.2020, 12:33 13.03.2020, 13:01
Bakan uyardı: "Bu mesele bir tatil meselesi değil"

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri dâhilinde okullar tatil edildi.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin açıklamada bulundu. 

Bakan Selçuk, "Bu mesele bir tatil meselesi değil. Küresel ölçekli bir probleme karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bir konu bu." dedi. 

Tedbir olarak görülen eğitim içeriklerinin "eba.gov.tr" den her türlü ayrıntısıyla görülebileceğini kaydeden Selçuk, "Ayrıca 444 0 632 no'lu telefonumuzdan da yine 24 saat erişip eğitimle ilgili, bu konularla ilgili her türlü sorularını sorabilirler." açıklamasını yaptı. 

Selçuk, sıkça sorulanlar listesinin oluşturulduğunu kaydederek, "Kamuoyundan bize gelen çok sayıda soru var. Bu soruların hepsinin cevaplarını da şu anda mevcut sitemizde görebilirler." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün yaptığı açıklamada, ''Öncelikle ilk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Dolayısıyla ara tatil önceye alınmış olacaktır. 23 Mart itibarıyla uzaktan eğitim yöntemiyle internet ve televizyon kanallarından öğrencilerimiz eğitim görecektir.'' demişti. 

Kalın ayrıca, "Üniversiteler 16 Mart'ta 3 hafta tatil edilecek." ifadesini kullanmıştı. 


 

Yorumlar (0)