Borçtan dolayı su kesintileri ertelendi

Kayseri, Bursa ve Samsun'da borçtan dolayı su kesintileri "koronavirüs" önlemleri kapsamında ertelendi.

EKONOMİ 13.03.2020, 12:32
Borçtan dolayı su kesintileri ertelendi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında konut abonelerinin birikmiş su borçlarının ve bu sebeple yapılacak kesintilerin 3 ay ertelendiğini duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı Türkiye genelinde alınan ve başarıyla yürütülen önlemlerin Kayseri’de de uygulandığını hatırlattı.

Toplu ulaşım araçları başta olmak üzere halkın yoğun bulunduğu alanlarda dezenfeksiyon çalışmalarının yoğun ve titizlikle yürütüldüğünü ve tedbiri elden bırakmadıklarını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu konuda vatandaşların herhangi bir kuşkuya kapılmaması gerektiğini dile getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KASKİ (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi) olarak vatandaşların yanında yer almak için su borçlarına yönelik erteleme kararı aldıklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Büyükşehir Belediyesi son günlerde tüm dünyada etkili olan koronavirüs için gerekli bütün önlemleri alarak vatandaşlarımızın huzuru için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bu amaçla yapılan tüm temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarımızı ekonomik olarak sıkıntıya düşürmeden günlük hayatlarını rahatlıkla devam ettirebilecek düzenlemeleri de hayata geçiriyor. Temizliğin ve hijyenin son derece önemli olduğu bu günlerde KASKİ Genel Müdürlüğü olarak, borcundan dolayı suyu kesilecek olan konut abonelerinin borçlarını ve bu nedenle yapılacak kesintileri 3 ay erteledik."

Samsun

Daha önce de Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında su borcundan dolayı suyu kesilecek olan konut abonelerinin borçlarını ertelemişti.

Bursa

Bursa'da da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, borcu olan abonelerin suları, 1 Mayıs'a kadar kesilmeyecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı:

"Belediye olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz hijyen tedbirleri çerçevesinde, konut aboneliklerinde fatura borcu olan vatandaşlarımıza 1 Mayıs 2020 tarihine kadar Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından su kesintisi işlemi gerçekleştirilmeyecektir."

Yorumlar (1)
Mustafa 4 yıl önce
Bu donemde su faturalarinin ailelerde buyuk sikintilar yasayacagini dusunuyorum sular kesildiginde susuz hayat olmaz cunku devletimizin acil olarak abonelere yardimci olmasi gerekiyor su olmayan evde herkez risk altinda vaka sayilari artar