20 bin öğretmen atamasında mülâkat sonuçları duyuruldu!

20 bin sözleşmeli öğretmen almak için bu ayın başında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sözlü sınav yapılmıştı. Sosyal medyadan duyuru yapan MEB, sözlü sınav sonuçlarını açıkladı.

EĞİTİM 16.08.2022, 12:00 16.08.2022, 12:29 Hakan Öksüz
20 bin öğretmen atamasında mülâkat sonuçları duyuruldu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınacak 20 bin sözleşmeli öğretmen için 1-13 Ağustos tarihleri arasında sözlü sınav gerçekleştirilmişti. Sözlü sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. Heyecanla beklenen açıklama geldi. MEB, sözleşmeli öğretmen alımlarıyla ilgili sözlü sınav sonuçlarını duyurdu. Sözlü sınava giren adayların, e-devlet kapısı üzerinden sonuçlarını görebileceği kaydedildi.

Atama sonuçları 1 Eylül'de belli olacak!

Sözlü sınav sonuçlarının açıklandığı haberiyle birlikte binlerce öğretmen adayı, e-devlet kapısına alkın etti. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazların, 17-18 Ağustos'ta yapılabileceği belirtildi. Adaylar, 27-31 Ağustos tarihlerinde atama tercihlerini gerçekleştirecek. Atama sonuçlarının 1 Eylül 2022'de belli olacağı kaydedildi.

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılacak?

Peki sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nasıl yapılacak? Sözlü sınavda en az 60 puan alan adaylar, e-devlet üzerinden tercihlerini yapacak. Her aday, en fazla 40 tercih hakkına sahip olacak. Ek-4 Takvim, tercih başvurularına dair kayıtların tamamlanması gereken son tarihi içermektedir. Adaylar belirlenen tarihte en geç saat 16.00'y kadar tercihlerini yapmak zorundadır. 

En fazla kontenjan okul öncesi öğretmenliğine verilecek!

Önceki günlerde bir televizyon programına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalar yaptı. Sistemdeki 1,2 milyon öğretmenden yüzde 75'inin 2003 yılından daha sonra atandığını kaydeden Özer, "Her yıl atama yaptık. Bu yıl gerçekleştirilecek atamaların yarısını İstanbul'a yapacağız. Okul öncesi öğretmenlere öncelik verilecek. 7 bin 503 kontenjan ayrılacak." dedi.

Okul öncesi öğretmenlikten sonra en fazla atama sınıf öğretmenliğinde olacak. Edinilen bilgilere göre bu yıl 2 bin 223 sınıf öğretmeni atanacak. Özel eğitim öğretmenliğinde 1250, fen bilimlerinde 480, sosyal bilgilerde ise 351 öğretmen ataması yapılacak.

Yorumlar (0)