Aksakal’dan 17 Ağustos mesajı: Bu soruna şaşı bakılıyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımlayarak, büyük felakette yaşamını yitirenleri rahmetle andı. 

YAŞAM 16.08.2022, 12:14 16.08.2022, 17:40
Aksakal’dan 17 Ağustos mesajı: Bu soruna şaşı bakılıyor

“Büyük yıkımın üstünden tam 23 sene geçti” diyerek açıklamalarına başlayan Aksakal, “Bu zaman diliminde Elazığ, Van ve İzmir’de onlarca yurttaşımızı yitirdiğimiz, milyarlarca lira zarara neden olan büyük depremleri yaşamak zorunda kaldık. Yaşadığımız coğrafyanın değiştirilemez kaderi olan bu afetten can kaybı olmaksızın korunma ihtimali varken, hala daha arzulanan düzeyde bir çözümün hayata geçirilmemesi, eskilerin onarılması yerine her türlü altyapı tesislerinin hazırlanarak yapılaşmaya sunulan yeni kentsel alanların ortaya çıkarılmaması, bu soruna şaşı bakılmasının en net göstergesidir” dedi. 

“Bütün yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum”

Bir an önce planlı ve sistematik bir yapılaşmaya gidilmesi gerektiğine vurgu yapan Aksakal, “Böyle devam edildiği takdirde, ruhsatsız, plansız ve kaçak yapılan her binayı, içinde yaşayanlar için potansiyel bir tabut gibi görmek de bir başka değişmez kaderimiz olacaktır. Bu duygularla Marmara Depremi’nin yıl dönümünde, bu büyük felaketlerde hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)