11 Ocak’ta 81 ilde okullarda bayrak töreni yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüsten dolayı uzun bir zamandır okullarda bayrak töreni yapılamamasının üzerine 11 Ocak Pazartesi sabahı saat 10.00’da 81 ildeki tüm okullarda İstiklal Marşı okunacağını duyurdu.

EĞİTİM 10.01.2021, 15:44 11.01.2021, 09:53
11 Ocak’ta 81 ilde okullarda bayrak töreni yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koronavirüs pandemisinden dolayı yüz yüze eğitim için okulların kapalı olması ve uzun bir süredir okullarda İstiklal Marşı okunamaması dolayısıyla harekete geçildi.

Bakanlık tarafından başlatılmış olan çalışmayla 11 Ocak Pazartesi günü sabah saat 10.00’da Türkiye’nin tüm illerindeki okul bahçesinde bayrak töreni gerçekleştirilecek.

Eş zamanlı olarak TRT EBA kanallarında da sabah 10.00’da İstiklal Marşı okunacak.

“İstiklal Marşı’nı hep beraber okuyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış olan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Her pazartesi sabahı ve cuma akşamı ülkemizin bütün okul bahçelerinden yüksek sesle duyulan İstiklal Marşı’mızı çok uzun bir süredir salgın koşullarından dolayı yan yana okuyamıyoruz.

Uzaktan eğitim döneminde her haftanın ilk günü TRT EBA’da yayınlara İstiklal Marşı ile başlıyoruz. Öğretmenlerimiz, çocuklarımız, canlı ders öncesinde ekran başlarında milli marşımızı söylüyor. Bakanlık olarak yeni haftaya başlarken çocuklarımızın coşkusuna ortak olmak ve İstiklal Marşımızı 7’den 77’ye hep beraber söylerken buluşmak istedik.”

Ziya Selçuk’tan davet

Bütün Türkiye’ye çağrıda bulunan Ziya Selçuk, il yöneticilerinden bütün okullara, yöneticiler ve görevli personellerin de katıldığı bayrak töreninin yapılması, aileler, öğrenciler ve öğretmenlerden de bulundukları yerde İstiklal Marşı’mıza eşlik etmelerini istedi.

Bakan Selçuk da mesai arkadaşlarıyla beraber 11 Ocak Pazartesi saat 10.00’da Bakanlık binasındaki bayrak törenine iştirak edecek.

Yorumlar (0)