Zelenskiy duyurdu: ABD Kongresi hazırlık içinde

Ülkesinin diplomatlarına seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Ukraynalı diplomatlar daha aktif olmalı ve pratik sonuçlar elde etmeye odaklanmalı. Şu an hiçbirimizin dinlenmeye ve hafta sonu tatili yapmaya hakkı yok." dedi. ABD'ye yaptığı resmi ziyaretten de bahseden Zelenskiy, "ABD Kongresi, 45 milyar dolarlık bir mali paket için hazırlık içinde." diye konuştu.

DÜNYA 23.12.2022, 23:51 25.12.2022, 12:06 Hakan Öksüz
Zelenskiy duyurdu: ABD Kongresi hazırlık içinde

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleştirilen Ukrayna Büyükelçiler Konferansı'nın açılışına katılan Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, önemli mesajlar verdi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın tüm hızıyla sürdüğünü anımsatan Zelenskiy, "Ukraynalı diplomatlar, uluslararası arenada aktif şekilde görev yapmalı ve haklılığımızı dünyaya duyurmalı." dedi.

"Şu an hiçbirimizin dinlenmeye hakkı yok"

Ukrayna vatandaşlarının olağanın dışında bir çalışma düzenine geçtiğini aktaran Zelenskiy, "Savaştan dolayı herkes olağanüstü şekilde çalışmaya başladı. Şu an hiçbirimizin dinlenmeye ve hafta sonu tatili yapmaya hakkı yok. Günde 8 saat çalışma diye bir şey söz konusu olamaz. Zaferin kısa sürede kazanılabilmesi için düşmandan daha az uyumamız gerekiyor. Daha fazla düşünmeli ve gerekli anlarda risk almalıyız." dedi.

"Hava savunmamızı daha kuvvetli hale getirecek bir çözüm bulduk"

Ukraynalı diplomatların daha pratik sonuçlara odaklanması gerektiğini kaydeden Zelenskiy, "Ülke gibi diplomatlar da savaş halinde olmalı. Ben de ülkedeki gidişatı yönetmek için burada kalmak zorundayım. Savaşın başlangıcından bu yana ilk resmi yurt dışı ziyaretimi 2 gün önce yaptım. ABD'de verimli görüşmelerde bulundum. Hava savunmamızı daha kuvvetli hale getirecek bir çözüm bulduk. ABD Kongresi, büyük bir mali paketle ilgili çalışma halinde. Yaklaşık 45 milyar dolar." vurgusunu yaptı.

Tahıl sevkiyatı sürecinden de bahsetti

Gıda krizinin çözümü için Türkiye'nin koordinasyonunda tahıl sevkiyatı sürecinin başlatıldığını hatırlatan Ukrayna Devlet Başkanı, "Limanlarımızdan şimdiye kadar en az 14 milyon ton tahıl ürünü çıktı. Bu ürünler, 40'tan fazla ülkeye giderek gıda krizini hafifletti." dedi.

Yorumlar (0)