Zelenskiy'den Rusya'ya Mariupol önerisi

Zelenskiy, Ukrayna'yı ziyarette bulunan AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile birlikte kameraların karşısına geçti. Ukrayna lideri, Mariupol'de abluka altında bulunan Ukraynalı asker ve sivilleri, Rus ordusunun arkada bıraktığı yaralı ve ölülerle takas etmeye hazır durumda olduklarını ifade etti.

DÜNYA 20.04.2022, 23:26 20.04.2022, 23:33
Zelenskiy'den Rusya'ya Mariupol önerisi

Ukrayna lideri Zelenskiy, Ukrayna'yı ziyarette bulunan AB (Avrupa Birliği) Konseyi Başkanı Michel ile birlikte kameraların karşısına geçti. 

Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik uyguladığı yaptırımlardan söz eden Zelenskiy, altıncı paketin doğal gaz ve petrol ithalatı da dahil olmak kaydıyla tam bir enerji ambargosunu kapsamasını arzu ettiklerini, söz konusu ambargo uygulanmadan paketin etkili olmayacağını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya'nın, 'müzakere süreci çerçevesinde Ukrayna'ya taslak bir belge gönderdik' şeklindeki açıklamalarını ise "Bu hususta herhangi bir şey duymadım. Bize herhangi bir şey vermedikleri konusunda eminim." diyerek yalanladı.

"Takasa hazırız"

Büyük bölümü Rus ordusunun kontrolüne geçen Mariupol'den de söz eden Zelenskiy, "Mariupol'da durum daha da kötüye gidiyor. Ne yazık ki orada müspet bir netice alamıyoruz. Kentin ablukasını an itibarıyla kaldırabilmiş değiliz. Bunun iki ayrı yolu var. İlki bize ağır silah yardımlarının tesis edilmesi. İkincisi ise diplomasi. Ancak Rusya henüz diplomasi yolunu kabul etmiyor." şeklinde konuştu.

Zelenskiy, Mariupol'de halihazırda Ukrayna ordusunun direndiğini anımsatarak hem sivillerin hem de askerlerin abluka altından çıkarılması için "Ruslar yaralılarını ve ölülerini bırakıp gitti. Bahse konu Rus askerleriyle hem sivillerimizi hem de askerlerimizi takas etmeye hazırız." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)