Yeni varyant Omicron XE, iki ülkeye sıçradı!

İngiliz yetkililer, Omicron varyantının bir alt türü olan Omicron XE'nin hayli bulaşıcı olduğunu belirtti. Açıklamalara göre virüs şu ana dek İngiltere ve Japonya'da tespit edildi.

DÜNYA 20.04.2022, 23:43 21.04.2022, 09:42 Hakan Öksüz
Yeni varyant Omicron XE, iki ülkeye sıçradı!

Covid-19 aşılarının geliştirilmesiyle birlikte koronavirüs salgını zayıfladı. Dünya genelinde uygulanan koronavirüs kısıtlamalarının büyük bir kısmı kaldırıldı.

Omicron varyantının küresel çapta vakaları artırması, yeni bir korku dalgasının yayılmasına neden olmuştu. Bu koronavirüs varyantı, salgının eski günlerine dönüp dönmeyeceğine dair korkuya yol açmıştı.

İngiltere'de baskın virüs türüne dönüşecek

İngiliz yetkililerden gelen bir açıklama, Omicron'un alt bir türünün bazı ülkelere yayıldığını gösteriyor. Yetkililer, Omicron XE adlı virüsün İngiltere'de baskın virüs türüne dönüşme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu kaydetti. Açıklamaya göre İngiltere'de şu ana dek en az bin kişide Omicron XE varyantına rastlandı.

Aşılar, Omicron XE üzerinde etkili!

Omicron XE varyantının oldukça bulaşıcı olduğu, İngiltere'nin yanı sıra Japonya'da da görüldüğü kaydedildi. Mevcut koronavirüs aşılarının, ilk defa Ocak ayında tespit edilen virüse karşı etkili olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)