Koronavirüsle mücadeledenin simgesiydi: Vedalaşma vakti geldi, çattı

Önümüzdeki günlerde kısıtlamaların kaldırılacağına dikkat çeken Bakan Koca, artık kişisel tedbirlerin ön planda olacağına işaret etti. Koronavirüs salgının artık gündemimizden çıkmaya çok yaklaştığını ifade eden Bakan Koca, 20'den fazla şehirde yoğun bakım hastasının olmadığını söyledi.

SAĞLIK 18.04.2022, 16:50 18.04.2022, 17:36
Koronavirüsle mücadeledenin simgesiydi: Vedalaşma vakti geldi, çattı

Covid-19 tedbirleri kapsamında yaşamımıza giren maskenin kullanım zorunluluğu açık alanlarda kaldırılsa da kapalı mekanlarda maske kullanımı devam ediyor.

Günlük vaka sayılarındaki azalma ile yoğun bakım ünitelerinin kapatılması, maske zorunluluğunun da kalkmasına dair umutları artırıyor.

Bursa'ya resmi bir ziyarette bulunan Sağlık Bakanı Koca, şehrin valilik binasında Covid-19 tedbirlerine dair açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs salgının artık gündemimizden çıkmaya çok yaklaştığını ifade eden Bakan Koca, 20'den fazla şehirde yoğun bakım hastasının olmadığını söyledi.

Bilim Kurulu çarşamba günü

Diğer bir taraftan hatırlatma aşılarına değinen Koca, maskelerin çıkarılması kararının açıklanacağı Bilim Kurulu toplantısının tarihi için de bilgi verdi.

Çarşamba günü gerçekleşmesi planlanan Bilim Kurulu toplantısının, kritik bir toplantı olduğunu dile getiren Bakan Koca, kısıtlamalar hakkında olumlu açıklamalar yaptı.

"Artık kişisel tedbirler devrede olacak"

Kısıtlamalarla alakalı, "Önümüzdeki zamanlarda kısıtlama değil artık kişisel tedbirler devrede olacak. Omicron varyantı öncesi hastane yükümüz 4 de bire inmiş durumdadır." diyen Koca, konuyla ilgili kapsamlı değerlendirmeler de bulunacaklarını ifade etti.

"Sağlık yatırımı, toplantıların en önemli gündem maddesi"

Açıklamalarına devam eden Bakan Koca, şunları söyledi:"Sağlık hizmetlerimizin daha kapsamlı değerlendirmesini yapabilmek, Sağlık yatırımlarını incelemek ayrıca sağlık çalışanlarımız ile bir araya gelmek için bugün yeşil Bursa’mızdayız.

Sağlık alanında gerekli olan ihtiyaçları ve destekleri belirlemek için sağlık yatırımları toplantılarımızın en önemli gündem maddesi.

Bursa Türkiye’nin en hızlı büyüyen illerinden. Pandemi döneminde buradaki şehir hastanesi önemli şekilde yükümüzü aldı. Şu anda yapımı devam eden 18 inşaatımız bulunmakta. Hemşerilerimizin daha nitelikli sağlık hizmetlerine erişebilmesi personellerimizin sayesinde gerçekleşiyor. Nitelikli insan kaynağı konusunda 20 senede dört kattan fazla artış olmuş durumdayız.

Koronavirüs servisleri kapanıyor

Koronavirüs hala gündemde yer alsa da zihnimizden çıkarmanın artık zamanı geldi. Aşıyla korunarak günlük hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Şu an yoğun bakımlarda yatan hastalar azalmakta buna bağlı olarak da koronavirüs servisleri kapanmaktadır.

Çarşamba günü yapılması planlanan Bilim Kurulu toplantısının da en önemli konusu bu konu. Bugünkü programımız fazlasıyla yoğun. Bugünün ve geleceğin hekimleriyle buluşacağız.

Salgın şu an en düşük seviyede

Hekimlerle buluştuktan sonra il yönetimiyle toplantı gerçekleştireceklerini söyleyen Koca, "Hastane ziyaretleri yapacağız. Salgın her gün gündemimizden biraz daha çıkmaya başladı. Bir önceki gün itibari ile vaka sayısı 3 bin 200'e düştü. Vaka sayısı en düşük olan seviyeye geldi. Hastalarımızın vefat sayısı çok azaldı. Başka bir hastalığı olmadan vefat eden hastamız bulunmuyor" dedi.

Konuşmasını sürdüren Bakan Koca, son olarak şunları söyledi: "Bu sene Sağlık Bakanlığı kadrolarında ki adaletsizliği düzenlemek için meclisten kanun geçti. Biz bu yasanın geçmesini bekliyorduk. Bugün ÖSYM tarafından 11 bin 500 kadar uzmanlık öğrencisi için kadro açıklanacak.

Bursa’da şu an 50’ye yakın vaka sayımız var. Vefatlar ise giderek azaldı. Koronavirüs Bursa’mızdan giderek sıfıra doğru azalıyor, sıfıra önümüzdeki günlerde ulaşacağımızı söyleyebilirim."

Yorumlar (0)