Zelenski, o bölgeyi işaret etti: Savaşın kaderi değişecek!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Severodonetsk şehrinde yaşanan çatışmaların, savaşın kaderi üzerinde önemli bir rol oynayacağını belirtti. İşte 106'ncı gününe giren savaşta son durum...

DÜNYA 09.06.2022, 13:14 Hakan Öksüz
Zelenski, o bölgeyi işaret etti: Savaşın kaderi değişecek!

Rusya tarafından Ukrayna'ya yönelik başlatılan savaşın 106'ncı gününde de çatışmalar devam ediyor. Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki saldırılarını hızlandıran Rus ordusu, ülkenin doğusundaki cephelerde üstünlüğü ele geçirmeye çalışıyor. 

Zelenski'den Severodonetsk açıklaması!

Savaşın son durumuna ilişkin bilgi veren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Severodonetsk şehrinin önemine değindi. Zelenski, "Ayrılıkçıların elindeki bu bölgede yaşanan çatışmalar, savaşın gidişatını etkileyecek. Donbas bölgesinin kaderi de buradaki duruma bağlı. Ukrayna ordusu, bölgede önemli kazanımlar elde etti. Rus ordusunun kaybı oldukça büyük." dedi.

Luhansk Valisi: Rus ordusu, kenti tamamen ele geçiremedi!

Luhansk bölgesinin valisi olan Serhiy Haidai ise Ukrayna ordusunun ağır kayıplar verdiğini söyledi. Rus ordusunun bölgeye bomba yağdırdığını kaydeden Vali Haidai, "Ukrayna ordusu, bu bombardımanın ardından geri çekildi. Severodonetsk kentini savunuyoruz. Askerlerimiz yalnızca kenar mahallelerde etkin. Rus ordusu henüz kentin kontrolünü ele geçirebilmiş değil, çatışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bölgede sadece 15 bin sivil kaldı

Edinilen bilgilere göre savaşın şiddetlendiği Severodonetsk ile Lysychansk şehri sakinleri, başka bölgelere göç etti. Bu kentlerde sadece 15 bin sivilin kaldığı ifade edildi. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun önemli sayıda silah ve asker kaybettiğini bildirdi. 

Yorumlar (0)