Savaş boyunca kaç Ukraynalı gazeteci yaşamını yitirdi?

Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politika Bakanı Aleksandr Tkaçenko, savaşın başlangıcından beri kaç Ukraynalı gazetecinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

DÜNYA 06.06.2022, 13:58 07.06.2022, 09:34 Hakan Öksüz
Savaş boyunca kaç Ukraynalı gazeteci yaşamını yitirdi?

Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat'ta başlayan savaştan haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politika Bakanı Aleksandr Tkaçenko, savaşta şimdiye kadar kaç Ukraynalı gazetecinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

32 Ukraynalı gazeteci can verdi!

Ukrayna'da Gazeteciler Günü'nün kutlandığını hatırlatan Tkaçenko, "Rusya'nın işgal girişimi başlattığı 24 Şubat'tan bu yana 32 Ukraynalı gazeteci, görevini yapmak isterken can verdi. Bu yıl da Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz ancak ağzımızda acı bir tat var." dedi.

"Onlar da enformasyon cephesinde savaşıyor"

Savaş alanında doğru bilgilerin dünya kamuoyuna ulaştırılması için gazetecilerin büyük fedakârlıklar yaptığını kaydeden Aleksandr Tkaçenko, "Maalesef 3 ay içinde yaşamını yitiren Ukraynalı gazetecilerin sayısı, son 8 yılı geçti. Askerler savaşıyor, onlar da doğru enformasyon için cephede. Onların cesaretlerini ve sorumluluk duygularının gücünü unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Ukrayna: 31 bin 250 Rus askerini öldürdük

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, yaptığı duyuruda savaşın başlangıcından bu yana Rus ordusunun 31 bin 250 kayıp verdiğini aktardı. Son günlerde 100 Rus askerinin öldürüldüğü, çok sayıda uçak, tank ve zırhlı aracın yok edildiği vurgulandı.

Yorumlar (0)