Kılıçdaroğlu çözüm reçetesini sundu: "6 ayda nefes aldıracağız"

Ordu’da bir araya geldiği STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkeye 6 ayda nefes aldıracaklarını söyledi. İktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Kılıçdaroğlu, “Devleti çökerttiler, bu durumdan çıkarmak zorundayız." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 09.06.2022, 13:40 09.06.2022, 16:25
Kılıçdaroğlu çözüm reçetesini sundu: "6 ayda nefes aldıracağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birtakım ziyaretlerde bulunmak amacıyla Ordu'ya geldi. 

STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması'nda konuşan CHP Lideri, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe'yi ziyaret etti. Belediyenin çalışmaları ile ilgili Tepe'den bilgi alan Kılıçdaroğlu, Başkan Tepe'ye başarılar diledi.

Ardından Altınordu ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Akyazı Mahallesi'nde bulunan bir üreticinin fındık bahçesini gezdi.

Bahçe sahibiyle konuşan Kılıçdaroğlu, fındıkla ilgili problemlerin çözülmesi gerektiğini söyleyerek, "Fındık bu bölgenin stratejik ürünüdür. Bunun bilinmesi gerek. Yani Artvin’de, Rize'de çay nasıl stratejik bir ürünse Karadeniz için de fındık stratejik üründür. Bu sebeple bunun korunması lazım. Buradaki milyonlarca insanın temel gelir kaynaklarından birisi fındıktır. İnşallah çözeceğiz" sözlerini kullandı.

“Devleti çökerttiler, bu durumdan çıkarmak zorundayız”

Ordu'da STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması'nda konuşan Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Fındık üreticilerinin problemlerinden söz eden Kılıçdaroğlu, "Fındık bu bölgenin stratejik ürünüdür. Fındık üreticisi, bizim iktidarımız hak ettiği geliri alacaktır" şeklinde konuştu.

"Fındık üreticileri, esnaf, sanayici, emekli, taksi şoförü şikayet ediyor" sözlerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Şikayet etmeyen kim? Saray'da yaşayan ve 84 milyonu sömürenler. Devlet ahlakla, liyakatla yönetilir" açıklamasını yaptı. 

Kendisi ile ilgili tazminat davaları açıldığını söyleyen CHP lideri, şunları söyledi: "Sanıyorlar ki ben korkacağım, çekineceğim. Feriştahınız gelse asla korkmam! Rahmetli babamın nasihati vardır. 'Oğlum doğru dur, eğri belasını bulur' demişti. Biz her zaman doğru duracağız."

6'lı masayla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, "Her vatandaşımız o masaya baktığı zaman kendi temsilcisini görüyor. Liberali, muhafazakarı, solcusu, sağcısı... Bizi bir araya getiren Türkiye’nin durumu" sözlerini kullandı.

"Doğru durduğunuzda, haksızlık yapmadığınız durumda bu memlekete 6 ay içinde nefes aldırırız" şeklinde konuşan CHP lideri, "6 ay, uzun değil! Soruyorlar, "Bu işten nasıl kurtuluruz?" Arkadaşlar, neden kurtulmayalım! Her şeyimiz var. Birikimli vatandaşlar bir köşeye atılmış" açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

"Ordu'nun yaşama tarzını da kültürünü de kucaklaşmasını da çok iyi biliyoruz. Bu toplantı sıradan bir şey değil. Aynı zamanda bu toplantı, oturup birlikte bu ülkenin problemlerini nasıl çözebiliriz toplantısıdır. Türkiye öyle bir aşamaya geldi ki toplum kutuplaşmaya ve ayrışmaya başladı. Buradan Türkiye'yi çıkarmamız gerek. Öyle bir aşamaya getirdiler ki komşumuzun yaşam tarzını, kimliğini, inancını sorgulamaya başladık. Türkiye'nin buradan çıkması lazım. Mücadelenin birlikte yapılması gerek. Bu Ordu'da yapılacak fakat Mersin’de, İzmir’de ve Hakkari'de de yapılacak. Ayrışma bir halka huzur getirmez. Kutuplaşmaya sebep olanlar kendi tabanlarını domine etmek adına kutuplaşmayı büyüteceklerdir. Bundan kaçınmamız gerek.”

“Bal ve fındık deyince Ordu aklımıza geliyor. Az önce fındık bahçesine gittiğim zaman bir üretici anlattı. 150 milyarlık sektöre fındık satışı yapıyoruz. Biz fındık üreticileri olarak 150 milyar dolarlık bir sektörden ne kazanıyoruz? 1,5 - 2 milyar dolar. Fındık üretiminde biz, dünyada birinci sıradayken niye ve hangi gerekçelerle, fındık bahçelerini neredeyse terk eder aşamaya geldik? Nasıl oluyor da biz şimdi uluslararası tekellere fındık bahçelerimizi teslim eder aşamaya geldik, bunu kim yaptı? Siyaset kurumu bunun sorumlusu.”

“Şikayet etmeyenler saraydakiler” 

Kılıçdaroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bugün Kur Korumalı Mevduat diyorlar. 'Niye vatandaş bankada dolar tutuyor?' diyorlar. Sen devleti yöneten olarak dolarla kendi vatandaşından borçlanıyorsun. Türk Lirası'nı erittin. En rahatsız olduğum konu da bunları yapan kişilerin milliyetçi diye geçinmesi. Milliyetçilik kim, siz kim! Bürokratlara niye çağrı yaptım? Yanlışın altına imza atmayın dedim. ‘Neden tehdit ediyorsun?' diye bana kızıyorlar. Tehdit etmiyorum; 'adalete, kanuna, yasalara uyun' diyorum. Yanlış yaparsanız bunların hepsi yarın gider, sen hesap vermek durumunda kalırsın. Baskı yapıyorlar 'Kılıçdaroğlu niye doğruları anlatıyor.’ Tazminat davaları açıyorlar. Zannediyorlar ki bunlardan korkacağım, çekineceğim. Sizin feriştahınız gelse asla korkmam! Rahmetli babamın bir nasihati vardır. 'Oğlum doğru dur, eğri belasını bulur' demişti. Biz hep doğru duracağız."

"6 ayda nefes aldıracağız”

Ülkenin içinde bulunduğu problemlerini çözeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Doğru durduğunuz, haksızlık yapmadığınız zaman 6 ayda bu memlekete nefes aldırırız. 6 ay, uzun değil! "Bu işten nasıl kurtuluruz?" diye soruyorlar. Neden kurtulmayalım! Her şeyimiz mevcut. Birikimli vatandaşlar bir köşeye atılmış. Doktorasını yapmış, eğitimini yurt dışında almış, devleti bilen o derece nitelikli insanlar var ki, hepsini bir köşeye attılar.”

“Devleti çökerttiler”

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“6'lı masa ile ilgili şunu söyleyeyim. Her bir insanımız o masaya baktığı zaman kendi temsilcisini görüyor. Solcusu, sağcısı, liberali, muhafazakarı... Bizi bir araya getiren Türkiye’nin durumu. Sevgili Ordulular, plansız bir şey olmaz. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin Devlet Planlama Teşkilatı'nı kapattılar! Bunlar devleti çökertti, çıkarmak durumundayız."

Yorumlar (0)