Zelenski: Kırım’ı geri alacağız

Ulusa sesleniş konuşması yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, “Kırım’ı geri alacağız. Ukrayna bayrağının yeniden Kırım’da dalgalanacağına inanıyorum” dedi. 

DÜNYA 05.09.2022, 13:08
Zelenski: Kırım’ı geri alacağız

Ukrayna lideri Vladimir Zelenski, Rusya tarafından 2014 yılında ilhak edilen Kırım ile ilgili önemli mesajlar verdi. Ulusa sesleniş konuşması yaparak Kırım’ı geri alacaklarını vurgulayan Zelenski, “İstihbaratımız, özel kuvvetlerimiz ve ordumuz bu konuda önemli adımlar atıyor” ifadelerini kullandı. 

“Rusların Kırım’dan kaçmaya başladığını görüyoruz”

Ukrayna’daki savaşın aylardır sürdüğünü ancak ülkelerini kararlılıkla korumaya devam ettiklerini vurgulayan Zelenski, “Ülkemizin ve insanlarımızın özgürlüğünden asla taviz veremeyiz. Kırım’ı geri alacağız. Ukrayna bayrağının yeniden Kırım’da dalgalanacağına inanıyorum.  İstihbaratımız, özel kuvvetlerimiz ve ordumuz bu konuda önemli adımlar atıyor. Ukrayna sınırları içerisindeki bütün vatandaşlarımızı ve topraklarımızı yeniden özgürleştireceğiz. Bugün Rusların Kırım’dan kaçmaya başladığını net şekilde görüyoruz. Bu kendileri için en doğru tercih olur. Kırım’ı yeniden alacağız ve Kırım halkına özgürlüklerini yeniden teslim edeceğiz. Kırım’ı Avrupa’nın en güzel, en konforlu noktalarından biri haline getireceğiz. Kırım halkı her şeyin en güzelini hak ediyor” şeklinde konuştu. 

“Komutanlarımızdan bana gelen son raporlar olumlu”

Savaş bölgelerindeki son duruma ilişkin üst düzey komutanlarla istişare halinde olduklarını dile getiren Zelenski, “Komutanlarımızdan bana gelen son raporlar olumlu. Pazar günü Genelkurmay Başkanı’mız ile bir görüşmem oldu. Pazar günü olmasına rağmen eğer bir savaş içerisindeyseniz orada tatil günü yoktur. Silahlı Kuvvetler Komutanımız, harekât bölgelerindeki birim komutanlarımız ve istihbarat şeflerimizden tek tek rapor alıyorum. Raporların hepsi iyi raporlardı. Ülkemizi, topraklarımızı ve insanlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Bu uğurda asla geri adım atmayacağız” dedi. 

Yorumlar (0)