Ukrayna savaş kayıplarını açıkladı: “Binlerce Rus askeri öldürüldü”

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş devam ederken, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından Rus kanadının verdiği kayıplar ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

DÜNYA 03.09.2022, 14:52
Ukrayna savaş kayıplarını açıkladı: “Binlerce Rus askeri öldürüldü”

Kiev yönetimi, savaş sırasında hayatını kaybeden Rus askerleri oranını açıkladı. Söz konusu bilgilendirmeyi, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı gerçekleştirdi. Rus kuvvetlerinin son 24 saat içerisinde öncelikle Krivorizkiy ve Donetsk bölgesi olmak üzere 350 askerini yaşamını yitirdiği açıklandı.

Ukrayna bütün kayıpları açıkladı

Bilgilendirmede, 24 Şubat-3 Eylül tarihleri arasında, 49 bin 50 Rus askerinin Ukrayna’da etkisiz duruma getirildiği ifade edildi.

Bu zaman aralığında Ruslara ait olan 153 hava savunma sistemi, 293 roketatar, 235 uçak, bin 134 top, 4 bin 403 zırhlı araç, 2 bin 34 tank ve 205 helikopterin imha edildiği dile getirildi.

Rus ordusuna verilen kayıplar

Rus kuvvetlerinin 864 insansız hava aracı, 15 gemi ve hafif sürat teknesi ile 3 bin 268 aracın kaybedildiğinin söylendiği açıklamada, Ruslar tarafından atılmış olan 203 seyir füzesinin de ülkenin hava savunma kuvvetleri tarafından vurulduğunu ve imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından 25 Mart gününde gerçekleştirilen bilgilendirmede, Ukrayna'da 1351 Rus askerinin hayatını kaybettiği ifade edilmiş, ancak daha sonrasında kayıplar ile ilgili yeni veriler yayınlanmamıştı.

40 kadar sorti yapıldı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından sağlanan diğer bir açıklamada ise Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait olan uçakların son 24 saat içerisinde yaklaşık 40 adet sorti yaptığı ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, Rus güçlerine ait olan bir mühimmat deposunun ve birkaç komuta merkezinin uçaklar tarafından imha edildiği ifade edildi.

Ukrayna'ya ait olan Bayraktar TB2 SİHA'larla Rus güçlerine ait olan 2 zırhlı aracın da imha edildiği dile getirildi.

Yorumlar (0)