Bakan Nebati'den ekonomi değerlendirmesi: "Dövizin etki alanı azalıyor"

Bakan Nebati, ekonomi konusunda geçiş sürecinde olduklarına vurgu yaptı. Türkiye'nin daha çok üreten bir ekonomiye dönüşmeye başladığını söyleyen Nebati, "Güçlü kredibiliteye ulaşacağız" sözlerini kullandı.

EKONOMİ 03.09.2022, 14:54 03.09.2022, 16:59
Bakan Nebati'den ekonomi değerlendirmesi: "Dövizin etki alanı azalıyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye ekonomisine yönelik birtakım değerlendirmeler yaptı.

"İlerlemeye kararlıyız"

Bakan Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında, katma değerli üretim anlayışını uygulayarak ihracatı teşvik etmekte ve bu açıdan kararlılıkla ilerlemekte olduklarını aktardı.

"Dövizdeki hareketliliğin etki alanı zayıflıyor"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Nebati, "Bu model ile zaman zaman döviz kurlarında ortaya çıkan hareketliliğin etki alanı da zayıflamaktadır." sözlerini kullandı.

Türkiye'nin, 2022'nin ilk yarısında büyüme açısından diğer ülkelere oranla daha olumlu bir performans göstermeyi başardığına dikkat çeken Nebati, "Ülkemiz, bir ekonomik geçiş aşamasındadır. Türkiye, daha fazla üreten ve daha çok ihracat yapan bir ekonomiye dönüşüyor." şeklinde konuştu.

"Tarihte olmadığı kadar güçlü bir kredibiliteye ulaşacağız"

Nureddin Nebati'nin değerlendirmelerinin devamı şu şekilde: 

"Bu kökten değişimi sektörlerimiz hissediyor ve gelirlerini artırıyor. Biz, üreterek kazanmayı, turizm ve ihracat gelirlerini artırarak cari dengeyi sağlamayı amaçlıyoruz.

Bu yolda ilerlediğimiz sürece, tarihte olmadığı kadar güçlü bir kredibiliteye hep beraber ulaşacağız. Bu açıdan, ülkemize dönük olarak yapılan değerlendirmelerin, yakın dönemde, enflasyon ve durgunluk ile mücadele eden gelişmiş ekonomilerden farklı olarak bütün pozitif yönlerimizle daha olumlu seyredeceğine tanıklık edeceğiz. Buna yürekten inanıyorum."

Yorumlar (0)