Yoğun bakıma alınmayan kadın öldü

İsveç'te boş yatak olmasına rağmen "yaşlı" diye yoğun bakıma alınmayan 81 yaşındaki Covid-19 hastası yaşamını yitirdi. Hastane yönetiminin, kararı savunurken kullandığı ifadeler ise şok etti.

DÜNYA 10.04.2020, 12:43 10.04.2020, 12:55
Yoğun bakıma alınmayan kadın öldü

İsveç'in Södertalje şehrinde, boş yatak olmasına rağmen "yaşlı" olduğu için yoğun bakıma kabul edilmeyen ve enfekte olduğu bilinmesine rağmen tedavisine gerek görülmeyen Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hastası 81 yaşındaki Süryani asıllı Hanna Altınsu yaşamını yitirdi.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin yayınladığı habere göre, Hanna Altınsu, Södertälje hastanesinde boş yer olmasına rağmen yoğun bakıma alınmadı ve yaşamını yitirdi. Haberde, soluk alma zorluğu çeken Hanna Altınsu'nun, durumunun kötüleşmesine rağmen solunum cihazına bağlanmadığı ifade edildi.

SVT'ye açıklamada bulunan Hanna Altınsu'nun oğulları Gabriel Altınsu ve Daniel Altınsu, başka bir rahatsızlığı bulunmayan babalarının, birden fazla doktorun kararıyla yoğun bakıma alınmadığını dile getirdiler.

Hastane Başhekim Yardımcısı Bengt Cederlund ise, Södertälje Hastanesi'nin 80 yaş üstü kişiler için yoğun bakımı reddetme politikasının olmadığını söyledi. Hastane Başhekim Yardımcısı Bengt Cederlund'un kararı savunması şok etti. Bengt Cederlund kararı şu sözlerle savundu:

''Son zamanlarda öğrendiğimiz şey, 80 yaşın üzerindekilerin yoğun bakımda iyileşme beklentilerinin çok düşük olması. Yoğun bakım ünitesi çok zorlu bir süreçtir ve 80 yaşı üstü hastaların hayatta kalma güçleri genellikle yoktur.''

Yorumlar (0)