Ruhani "Daha zor aşama başlayacak" demişti... Son bilanço açıklandı!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 4 bin 232 kişi hayatını kaybetti. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 11 Nisan Cumartesi gününden itibaren koronavirüs ile mücadelede ikinci aşamaya geçileceğini belirterek, "Cumartesi günü daha zor bir aşama başlayacak. Halka bu salgın nedeniyle evden çıkmayın demek ve halkın da evden çıkmaması hükümetin yapacağı en kolay şeydir ancak bu mümkün değil." demişti.

DÜNYA 10.04.2020, 12:47 10.04.2020, 13:18
Ruhani "Daha zor aşama başlayacak" demişti... Son bilanço açıklandı!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tüm dünyaya hızla yayılıyor. Koronavirüsün en çok vurduğu ülkelerden biri de komşu İran oldu.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte İran genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 122 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Böylece yaşamını yitiren kişi sayısının 4 bin 232'ye  yükseldiğini belirten Cihanpur, vaka sayısının da 1972 kişi artış göstererek 68 bin 192'ye çıktığını kaydetti. 

Kaç kişi iyileşti?

Cihanpur, şu ana kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi altında olan 35 bin 465 kişinin iyileşerek hastanelerden taburcu edildiğini söyledi.

Kaç test yapıldı?

Ülke genelinde bugüne kadar 242 bin 568 test yapıldı. 

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ilk defa 19 Şubat günü Kum şehrinde tespit edilmiş, daha sonra tüm eyaletlere yayılmıştı.

"Cumartesi günü daha zor bir aşama başlayacak"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede 11 Nisan Cumartesi gününden itibaren yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede ikinci aşamaya geçeceklerini ifade etti.  

Ruhani, "Cumartesi günü daha zor bir aşama başlayacak. Halka bu salgın nedeniyle evden çıkmayın demek ve halkın da evden çıkmaması hükümetin yapacağı en kolay şeydir ancak bu mümkün değil. Bazı vatandaşlar üretimin sürdürülmesi için dışarı çıkmalıdır." dedi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için elektriğe, ekmeğe ve gaza gereksinim duyulduğuna dikkat çeken Ruhani, "Tüm ihtiyaçlarımızı düşünmeliyiz ancak bunlar arasında öncelikler de var. Bazen biri diğeri için feda edilebilir fakat hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu. 

Yorumlar (0)