Vladimir Zelensky: "10 milyonu aşkın Ukraynalı elektriksiz"

Ukrayna lideri Zelensky, Rusya'nın saldırılarının ardından devam eden elektrik sorununa dair açıklamalar yaptı.

DÜNYA 18.11.2022, 13:41 20.11.2022, 08:05
Vladimir Zelensky: "10 milyonu aşkın Ukraynalı elektriksiz"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, gece saatlerindeki günlük ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın saldırılarının ardından devam eden elektrik sorununa dair açıklamada bulundu.

"10 milyonu aşkın Ukraynalı elektriksiz"

Planlı stabilizasyon çalışmalarına ilave olarak acil kapatmaların yaşandığını söyleyen Zelensky, "Şu anda çoğu Kiev, Odessa ve Vinnytsia bölgesinde olmak üzere 10 milyonu aşkın Ukraynalı elektriksiz. Elektrik tedarikini normalleştirmek adına her şeyi yapıyoruz." sözlerini kullandı.

Konuşmasında Rusya’nın yeni füze saldırılarına da değinen Zelensky, Dnipro’daki saldırı neticesinde onlarca kişinin yaralandığını, saldırıdan etkilenen kişilere gerekli yardımın sağlandığını ve Rus bombardımanı sonucu Zaporijya'da yıkılan bir konut binasının enkaz kaldırma faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

İsveç ve Finlandiya’ya teşekkür

Zelensky, dün günün ilk yarısında Ukrayna güçlerinin, 5 Shahed ve 6 Rus seyir füzesi düşürmeyi başardığını açıkladı.

İsveç ve Finlandiya’ya, Ukrayna’ya yeni savunma destek paketi için teşekkür eden Zelensky, "Bu oldukça önemli. Devletlerin bu kararı, onları zaferimizin ve gelecekteki barışımızın ortakları yapıyor." sözlerini kullandı.

MH17 davasına da değindi

Ayrıca Zelensky, 2014’te Ukrayna’nın doğusunda Amsterdam – Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Hava Yolları’na ait MH17 uçağının, füze atışı neticesinde düşürülmesine yönelik davada Lahey'deki Hollanda mahkemesinin 3 kişiyi ömür boyu hapis cezasına çarptırması hakkında da açıklama yaptı.

Zelensky şunları söyledi:

"Hollanda'da bugün oldukça önemli bir karar alındı. 2014'te Malezya'ya ait Boeing'i Donbas’ta düşüren katiller için ilk cezalar verildi. 3 kişiye müebbet hapis cezası verildi ve bu cezayı çekecekleri gün mutlaka gelecektir. Fakat bu karar yalnızca üç katille ilgili değil. Rusya bu felaket ile ilgili birçok yalan söyledi, fakat yine de temel gerçekler belirlendi. Failler artık yargılandı ve daha üst seviyedeki zanlıların da yargılanması için zemin hazırlandı."

Yorumlar (0)